La Fira d’Andorra la Vella del 2024 se celebrarà del 25 al 27 d’octubre. Durant la sessió de Consell de Comú celebrada avui, el ple ha aprovat l’adjudicació de l’arrendament, el muntatge i el desmuntatge de les estructures i instal·lacions del certamen per un import de 427.000 euros, una xifra que representa un increment d’uns 40.000 euros respecte a l’any passat. La corporació pensa a dotar al certamen de nous espais, segons ha avançat el cònsol major, Sergi González. “La Fira està molt bé, la ubicació és important, però potser podem buscar altres espais que puguin allargar els tentacles dins de la parròquia”, ha afirmat. 

Aprovada l’adjudicació, les inscripcions ja estan obertes fins al 31 de juliol. El 3 d’octubre es començarà a muntar l’envelat, però fins al dia 20 no es tancarà l’aparcament. Així, del 20 al 31 no s’hi podrà estacionar, de manera que en només sis dies es reobrirà. 

Segons el cònsol major d’Andorra la Vella, “hem de començar a pensar en d’altres formats i altres idees per optimitzar-la, però busquem la seguretat, ja que la Fira és un esdeveniment molt rellevant, i per això l’hem de mantenir i fer-la créixer”. Ara bé, ha afegit, “que ningú s’espanti, que la Fira durarà i li donarem l’impuls que toqui, de manera que a poc a poc anirem veient quins poden ser aquests nous espais”.

Per la seva part, el conseller de la minoria (Demòcrates), Miquel Canturri, en absència del cap de files, David Astrié, ha defensat l’adjudicació de l’empresa per a la construcció del nou envelat i també l’increment del cost, que ja venia de l’anterior mandat, tot i que ha precisat que una part d’aquest l’assumirà el Govern.

100% del complement
El Consell de Comú ha aprovat també la proposta de modificació de l’Ordinació de la funció pública que permet que el Comú es continuï fent càrrec del pagament del 100% del complement de les baixes per accident laboral als funcionaris fins a finals d’any. La disposició també contempla que la corporació assumeix el pagament de manera retroactiva des del dia que va deixar de fer-ho a causa de l’informe del Tribunal de Comptes, en el qual s’informava que els pagaments eren indeguts.

Així doncs, un cop acabat l’any, el Comú contractarà, mitjançant concurs públic, una asseguradora que gestioni aquests complements i s’oferirà al personal del Comú diverses opcions de cobertura, tant de les baixes per malaltia laboral com les relatives a altres tipus i farà una avaluació del sistema de copagament.

En finalitzar la sessió, ha pres possessió del càrrec un nou agent de circulació, Hugo Rafael Bras, que ha acudit al Comú de la capital acompanyat de la família.