La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha declarat avui que espera que Govern es comenci a moure per licitar la part de l'obra que assumeix dels pisos a preu assequible de l'avinguda del Pessebre. En concret, quant a la part que pertoca al Comú, la cònsol ha assegurat que les obres estan en marxa i per tant, estan a l'espera que l'Executiu faci el seu plec de bases "perquè quan acabem la nostra part han d'entrar ells". En aquest sentit, ha aprofitat per mostrar la seva sorpresa perquè durant el debat d'orientació política "vam sentir a parlar de força parròquies, d'Escaldes no, però vull creure que va ser un oblit sense més conseqüències". Ho ha volgut assenyalar perquè "hi ha molta expectativa sobre aquests pisos aquí a Escaldes i crec que no s'ha de demorar de cap manera".  Ho ha fet en el marc de la celebració de la festa de la parròquia.

En relació amb els pisos buits, Gili ha reiterat que "tenim un problema molt greu amb l'habitatge i fa molts anys que se n'està parlant". Ha defensat que des del Comú "és evident i es veu que no parem de treballar-hi". Per això no entén certes declaracions que es fan des de l'executiu en el sentit que "sembla que tot es bloquegi per culpa dels comuns". Ha assegurat que des d'Escaldes s'hi està treballant molt i creu que Govern té moltes eines per anar pal·liant la problemàtica. I és que el que vol la ciutadania -ha dit- és que "es vagin trobant solucions perquè és molt greu la situació que es viu ara".

Segons Gili, es manté el termini d'acabament de les obres de reforma de l'oficina de turisme, que han d'estar enllestides per a la festa major. En aquest sentit, ha tornat a insistir que la seva ubicació és "molt interessant" perquè es troba enmig de Caldes i dels ponts. 

Precisament en relació amb el projecte Caldes, la cònsol ha indicat que confia que cap a finals d'estiu "el puguem tenir". Ara bé, amb les obres sempre pot sorgir algun imprevist, però en principi encaren la recta final. També ha recordat les obres del mirador, de l'aparcament, la borda Gabriel. Molts treballs en marxa, que aviat es veuran i canviaran la fisonomia de la part històrica de la parròquia.

Sobre l'aparcament de l'Església, la cònsol ha explicat que ara s'ha hagut de tancar el carrer per posar-hi una grua que cal per acabar la instal·lació i en uns dos mesos s'enllestirà. Després es farà la plaça i paral·lelament es portaran a terme les obres de vianalització de la part alta de l'avinguda Carlemany. 

Preguntada per les transferències del Govern, Gili ha explicat que ningú s'ha posat en contacte amb el Comú. Tot i així, ha assenyalat que suposa que si hi ha la voluntat de fer algun canvi, "desitjo que es comenti amb nosaltres perquè si no a dia d'avui ningú ens ha dit res". 

Pel que fa a la festa de la parròquia, Gili ha valorat que s'ha desenvolupat molt bé, amb el temps que ha acompanyat i amb molta participació per part de la gent. I és que s'han arribat a repartir fins a 1.500 racions d'arròs. Segons la cònsol, s'han volgut oferir activitats per a tots perquè tothom pugui "viure intensament la parròquia", també els joves.