Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Eusebi Nomen

Eusebi Nomen

Exconseller general

 

 

7 segles de sobirania: defensa’ls el dia 7
Després d’escoltar totes les candidatures, és evident que la signatura de l’acord d’associació per accedir al mercat únic és el factor que més afectarà la vida de tots els ciutadans durant generacions. També és evident que DA ha amagat el contingut de la negociació feta amb Brussel·les. el PS, L’A, SDP, Terceravia i UPA reconeixen que no tenen cap informació sobre la realitat de la negociació feta alhora que opinen des d’aquest desconeixement. Per sort, Andorra Sobirana hem accedit i divulgat dos importants documents oficials emesos recentment pel Consell Europeu i pel Parlament Europeu. Repassem uns punts destacats que contradiuen de ple les opinions de les altres sis candidatures.

1. Amb relació al futur de la CASS: El Consell Europeu posa en relleu la importància que Andorra adapti les seves legislacions i pràctiques en Seguretat Social a les normes de la UE (conclusió 38).

2. Amb relació a les obligacions fiscals que ha d’assumir Andorra: a) Consell Europeu: Andorra ha d’adaptar les seves legislacions i pràctiques en matèria fiscal a les normes de la UE (conclusió 39). b) Consell Europeu: Andorra ha de garantir l’aplicació dels principis i de tots els criteris del Codi de Conducta de la UE sobre la Fiscalitat de les Empreses (conclusió 40).

3. Sobre l’estadi de la negociació de l’acord d’associació:

a) El Consell Europeu observa amb satisfacció que la negociació de l’acord d’associació amb Andorra entra en la seva fase decisiva (conclusió 34).

b) La UE està determinada a concloure un acord marc a la primavera del 2019 (conclusió 35).

c) El Parlament Europeu recomana concloure abans del juny un acord marc per tancar tot allò acordat fins ara (recomanació m).

4. Sobre l’obligació d’Andorra d’incorporar un IVA mínim del 15%: el Consell Europeu destaca que l’acord d’associació es basa en unes condicions de competència equitativa dins del mercat interior (Conclusió 36). El Parlament Europeu, també. La Comissió Europea rebla que la política de l’IVA estableix uns tipus mínims d’IVA per garantir una competència lleial, equitativa, en el mercat únic. Sent el tipus mínim de l’IVA general del 15%.

5. Sobre l’obligació d’assumir tota la normativa, tot el cabal, de Brussel·les:

a) El Parlament Europeu té en compte les petites dimensions territorials d’Andorra però deixa clar que Andorra s’ha de dotar de la capacitat administrativa per garantir una transposició ràpida, dinàmica i uniforme del cabal comunitari (recomanació c).

b) El Parlament Europeu Preveu donar suport a Andorra per tenir la capacitat a adoptar i implementar plenament el cabal comunitari (recomanació f).

c) El Parlament Europeu destaca la necessitat d’Andorra de destacar funcionaris andorrans a Brussel·les per tenir la capacitat d’aportar i implementar el cabal comunitari (Recomanació g).

6. Sobre l’obligació d’Andorra d’assumir les quatre llibertats (béns, serveis, capitals i persones). El Parlament Europeu insisteix a Andorra sobre la importància de la integritat i de l’homogeneïtat generals del mercat interior i del respecte de les quatre llibertats vinculades al mercat interior.(recomanació e).

7. Sobre allò que Brussel·les dona als negociadors andorrans. El Parlament Europeu considera que l’acord d’associació donarà a financeres i bancs andorrans un accés complet al mecanisme del passaport europeu (considerant K), de forma que podran operar lliurement dins del mercat únic. El valor de les seves accions es multiplica.

Diumenge és l’hora de la veritat. Vostè mana posant un vot dins l’urna. Vostè decideix si vol regalar 7 segles de sobirania a canvi de fer més rics quatre banquers que sols inverteixen fora d’Andorra. Si es creu un partit demòcrata que ha ocultat la informació. Si es creu les altres cinc candidatures que opinen des de la seva fantasia i desconeixement. O si ens creu a nosaltres, que posem la veritat sobre la taula i que som garantia d’aturar la precipitació actual. Que som garantia d’aprofitar les oportunitats que s’obren amb la crisi interna de la UE i la sortida del Regne Unit.

Si us plau, defensem 7 segles de sobirania, el dia 7 voteu per Andorra Sobirana!

Comentaris: 6

Comentaris

Gracies Eusebi per la teva voluntad i honestetat.
Vergonya pels políticas de DA

Andorra caminant cap a l’abisme de la mà de DA i la complicitat d’altres. Es faran més rics els que ja ho son i empobriran a la resta.
Ningú es pot quedar a casa mentre li fan la política contra ell.
Cap vot a DA !!!

Amb 2 Eusebis, tirem el peis endavant...

Recordeu el IRPF, no el tenien al programa i ens l'han encolomat. Ara el pujaran i continuen sense poguer fer front a la despesa pública, es un FAKE, que ho distribueixen, no mes fan que rotondes que cada cop son mes lletges, i fan pudor a corrupció, o clientelisme politic descarat i ineficaç...
No podem creure mes en un partit que oficialement i descaradament ha mentit, a la població, als americans als de Suissa (FIS) etc etc no volem mes anar pel mon amb vergonya.

Ocultació d'informació, clientelisme, amiguisme, incompliment de projectes, atorgacions de concessions a judici, càrrecs i salaris a dit, clasisme polític, despreocupació social, retrocés laboral, perdua de poder d'adquisició de diverses capes socials i congelacions salarials, encariment de l'habitatge, lleis a mida, avortament... que no és prou llarga la llista ??? A VOTAR i a donar opcions a noves propostes polítiques començan pels que ens alerten del que ens passarà. AS i Nomen sou una gran opció pel que haveu demostrat en campanya.

ojal ojala ojala . Eusebi al consell!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic