Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de OVilella

Oriol Vilella Sala

Músic

 

 

Al final he demanat hora
Malgrat haver passat la malaltia i saber que tinc anticossos, he demanat hora per vacunar-me. Podria dir que m’he rendit, perquè vull tornar a viatjar, perquè vull tornar a anar a un concert de rock, i a contracor m’he rendit a mantenir els meus anticossos naturals, ja que si no m’he vacunat fins ara no és perquè sigui un negacionista, sinó perquè jo ja estic immunitzat.
Heu de saber que cada tres mesos, d’ençà que vaig patir la malaltia, el març del 2020, m’he anat fent una anàlisi de sang, pagada de la meva butxaca, és clar, per mesurar el nivell d’anticossos IgG, els anticossos neutralitzants. Creia necessari saber si realment estava immunitzat i si podia contagiar o no la gent que m’envolta. El resultat sempre ha estat espectacular: l’OMS considera un positiu en anticossos a partir de 21 BAU/mL (BAU vol dir unitats d’anticossos vinculants), i el mes de juliol passat tenia 444 BAU/mL. Però, ep!, em vacunaré, malgrat ser immune, perquè vull viatjar de nou, vull poder presentar el meu flamant passaport Covid i tornar a anar a concerts de rock amb mascareta. Els anticossos neutralitzants que no m’he mirat són els IgA, que són els que es desenvolupen a les mucoses, les del nas i la boca. Per on entra el virus vaja. D’aquests, els vacunats que no han passat la malaltia no en tenen.
Després d’haver passat la Covid, parlem de maig del 2020, un bon amic molt relacionat amb aquesta matèria em va dir que dels coronavirus similars a la Covid-19 (SARS i MERS) els contagiats que sobrevivien a la malaltia normalment desenvolupaven una immunitat que podia durar lustres. Lustres! Jo no sabré quant duren els meus anticossos naturals, perquè ja he demanat hora per vacunar-me malgrat tenir anticossos neutralitzants gairebé vint mesos després d’haver patit la malaltia. Però, ho sabrem, quant duren? Algú s’està sacrificant a no viatjar, a no tenir el passaport Covid per saber-ho?
L’objectiu de la vacuna és immunitzar el màxim nombre de persones. Això ha quedat clar. Però que els que ja tenim immunitat ens hàgim de vacunar, no ho entenc. Però, ep!, ja he demanat hora.
Si l’objectiu és la immunitat de grup, ja anem controlant, si els vacunats estan immunitzats? Perquè hi ha anàlisis que permeten saber si estàs immunitzat, si el teu cos, després de rebre les dues dosis, ha arribat a generar el nivell d’anticossos acceptable per l’OMS. No és gaire cara, però crec que s’està demanant massa poc si el que volem és saber si estem immunitzats.
Fins ara preferia que la meva vacuna anés a l’Àfrica o a Sud-amèrica, o on fos que realment hi hagués manca d’aquestes vacunes. Però veient que si no em vacuno no podré agafar un avió sense haver-me de fer una caríssima PCR, ni pujar a un escenari sense un molest test d’antígens, claudico i em vacuno.
I dit això, si algun dia algú em pot explicar per què han obviat per al passaport Covid els que patint la malaltia tenim immunitat, ho agrairé.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic