Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Ludmilla Lacueva Canut

Ludmilla Lacueva Canut

Escriptora

 

 

Andorra Park Hotel
L’Andorra Park Hotel va obrir les  portes l’agost de 1957 amb quaranta habitacions, en uns paratges on s’havien celebrat algunes fires del bestiar. Bartomeu Rebés era un visionari que va voler crear un hotel de luxe per a una clientela selecta. Fins i tot havia pensat instal·lar un telefèric que sortiria de la plaça Rebés i aniria fins a Camp Ramonet, on s’havien construït unes pistes d’esquí. Era una persona generosa sempre atenta a les necessitats del poble cedint places i carrers a més de ser un gran mecenes. Abans de la construcció de l’hotel, els fills de Bartomeu Rebés jugaven, a les tardes, en aquell paratge poblat d’alzines i quan els masovers dallaven l’herba s’hi atansaven i es divertien amb el carro i les vaques.

La construcció de l’hotel va durar tres anys i bona part del poble i amics de la família van poder fruir, durant els mesos d’estiu, de la peculiar piscina tallada a la roca, una de les primeres que hi va haver a Andorra. A més de la seva forma original, l’alimentava l’aigua corrent del rec que era força gelada. Algunes persones deien que no volien banyar-se perquè agafarien reuma. Aquests banys tan divertits van durar fins que l’hotel va ser arrendat a Mateu Molleví i Joaquim Jover.

Molleví era un gran hoteler i continuava la tradició encetada pels seus pares que regentaven el restaurant Bonavista a Barcelona. A Nouveau guide sur les vallées d’Andorre (1963), se’l descrivia com un dels degans de l’hoteleria andorrana, condecorat amb la medalla de plata de la vila de París en reconeixement per la tasca feta per apropar l’hoteleria francesa i espanyola. També s’atribuïa al seu dinamisme la puixança del turisme andorrà que havia viscut un desenvolupament qualitatiu. Amb l’ajuda del seu soci Joaquim Jover, la família del qual també tenia establiments hotelers, van encetar una nova etapa per a l’hoteleria andorrana amb l’ajuda de llurs esposes, Pilar Gastearena de Molleví i Rosa Julivert de Jover.

Certs hotels andorrans s’havien fet vells i l’Andorra Park Hotel va aportar un confort més modern i serveis més luxosos marcant d’aquesta manera una nova època. De seguida van voler deixar una empremta de qualitat i, al mateix temps, un caliu familiar i hospitalari que sempre l’ha caracteritzat. En els inicis, a l’hotel es treballava sobretot a l’estiu, per Nadal i Setmana Santa. Tenien un jeep de color blanc i blau, amb el logotip de l’hotel, que posaven a disposició de la clientela per portar-los o recollir-los on volguessin. Si veien algun cotxe que venia per la pujada, sabien que arribava un turista i ràpidament es preparaven per acollir-lo.

A la mort del Sr. Rebés i havent expirat el contracte d’arrendament, la família va posar en marxa unes obres d’ampliació de l’Andorra Park Hotel tot respectant l’emblemàtic edifici original. Un oasi que perdura al centre d’Andorra la Vella i on continuem gaudint d’una gastronomia excel·lent.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic