Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de OVilella

Oriol Vilella Sala

Músic

 

 

‘Arnes’
Fa quatre anys ens vam il·luminar. Quatre amics de tota la vida, el Cartes, el Llauradó, el Casamajor i jo mateix, vam decidir que havíem de fer una cosa diferent al que havíem fet fins al moment. Per als qui no ho sapigueu, aquests tres i jo tenim un conjunt de rock que ens fem dir Hysteriofunk. I aquella cosa que no havíem fet fins al moment, que no vol dir que altra gent no ho hagués fet abans, era un disc-llibre, tot i que segons l’editorial era un llibre-disc. Bé, l’ordre no altera el que va acabar sent, segons el meu subjectivíssim parer, un artefacte preciós i fantàstic amb forma de llibre anomenat Forma. 
Per tal d’aconseguir dit propòsit, vam enredar un altre element de la zona, a qui no cal donar gaire corda per engrescar, de fet li ofereixes un dit i et regala tres braços; qui hagi seguit la nostra trajectòria bé sabrà de qui parlo, que no és altre que d’en David Gálvez, aquest escriptor tan peculiar que ens ha ofert joies com el cultíssim Cartes mortes o el psicodèlic-utòpic Res no és real, que va trobar súper normal la proposta de fer relats a partir de les nostres cançons instrumentals, a les quals posàvem, evidentment, suggerents títols com El peculiar periple d’Enric Sargatal o Bounce Elite; au, ja ho tens, els poc convencionals temes d’Hysteriofunk amb uns títols la mar de simpàtics perquè puguis desenvolupar un conte... El més fort és que ho va acceptar i a més ho va aconseguir, va redactar vuit històries que, llegides amb la banda sonora, lligaven més del que haguéssim pogut pensar en un inici del projecte, entre cerveses.
La conya marinera ve a posteriori, quan l’any 2017 Gálvez edita Arnes, tremend llibre de relats negres, sòrdids i a voltes tenebrosos, i ens espeta el repte. Oi que no faríeu al revés? Que no posaríeu música als meus textos?
I aquí estem, quatre anys després d’aquella primera col·laboració, el cinquè disc d’estudi d’Hysteriofunk ja ha entrat en el procés de mescla, i això vol dir que ja hem compost i enregistrat cinc noves cançons basades en els relats que conformen Arnes, aquell llibre fosc d’en Gálvez, que al seu temps es convertirà en el nou disc fosc d’Hysteriofunk.
Ha estat un procés llarg, ja que després del disc Forma ens vam buidar i hem hagut de fer bagatge nou, amb la inspiració de les lletres d’en Gálvez, que sempre ajuda, però hem hagut de crear, proposar idees i posar-les en comú, consensuar-les, assajar-les, i finalment enregistrar-les... el que queda ara no és més senzill però ja no està a les nostres mans i acabarà donant forma a un nou àlbum que espero que, quan el tingueu tots al vostre reproductor, el gaudiu tant com nosaltres hem gaudit en el procés per tirar-lo endavant.
Sigui com sigui, esperem que a la primavera poguem presentar-lo, quatre anys després de Forma.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic