Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de HMas

Hèctor Mas

Cineasta

 

 

Arrenca el nou Fòrum
Dissabte va tenir lloc una cita que hauria de ser ineludible per a tot jove nascut o resident al país: l’assemblea anual del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra. Encara ara hi ha molts que ni n’han sentit a parlar, o que no acaben d’entendre per a què serveix o com funciona. I tampoc és el propòsit d’aquest article explicar-ho. També és cert, però, que cada vegada n’hi ha més que mostren interès en participar-hi activament. I si es segueix treballant com es va fer l’altre dia, el número anirà augmentant de forma accelerada.

L’actual taula permanent ha decidit fer-li un important rentat de cara. Començant per una encertada renovació de la imatge corporativa, que va ser presentada també dissabte. El principal canvi, però, el trobem en el format de l’assemblea. Començant per la ubicació d’aquesta: el Món Bohemi. Un espai adient per a donar un caire festiu, juvenil i distés a l’esdeveniment. La presentació de les propostes que els joves sotmeten a votació per a veure si aconsegueixen finançament, es van fer en un format de “mercat” amb paradetes on els interessats podien acostar-se a demanar informació. Abans s’havien de presentar davant del públic un a un i això eternitzava el procés de forma extenuant. Sens dubte, aquesta nova fórmula proposada millora el diàleg entre els joves, la interacció i l’accés directe a la informació. I per acabar, els Punkers love the 80’s –aquest desacomplexat grup de versions andorrà– van oferir un concert genial que serví com a rúbrica final a un acte engrescador i esperançador. Tinc el convenciment que aquesta assemblea serà l’inici d’un nou Fòrum, on els joves del país tinguin encara més ganes de dir-hi la seva.

El Fòrum no ha de ser un trampolí polític, però s que ha de servir per a fer política. És una eina genial que ha de permetre al jovent tenir veu i vot en les decisions que es prenen diàriament al nostre país i que ens afecten a tots. A més, cal entendre que des del Fòrum, es poden engegar accions que puguin incidir directament en àmbits tant diversos com la cultura, les polítiques socials o la ciència, entre molts altres. Això sí, és imprescindible entendre que el Fòrum són tots els joves, i que el seu poder serà correlatiu a la implicació d’aquest col·lectiu. Malauradament a mi ja m’ha passat l’edat per poder participar-hi, que hi farem! I és per això que des d’aquí animo a tots els menors de 29 anys a que en prenguin partit. No em cansaré mai de dir que els joves són el motor per a promoure idees regeneradores i que, en molts casos, no se’ls escolta suficientment. Per sort, i veient el que es va viure el cap de setmana, això podria començar a canviar ben aviat.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic