Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Tribuna

Tribuna

 

 

Avortament i estupefacció

Autor: Judith Salazar (consellera general del Partit Socialdemòcrata)


La setmana passada vam assistir, no sense certa estupefacció, a un nou episodi nacional en el serial de l’avortament.

D’una banda, en el marc de la festa de Meritxell, coneixíem la visita del nostre cap de Govern al número 2 del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin. El cap de Govern declarava al respecte: “No tinc cap obligació legal, ni tan sols ètica, d’informar de les meves reunions al president del grup parlamentari del PS, sinó que la meva obligació és defensar els interessos del país.”

Pel que fa a l’obligació d’informar, vagi per endavant que em sobta que aquesta trobada no hagi seguit la política de transparència del ministeri d’Afers Exteriors. Al final, no volem saber què fa el cap de Govern amb el seu temps lliure, sinó el que fa quan ho fa com a cap de Govern del meu país. A la segona part de les declaracions hi ha el primer motiu d’estupefacció. Els drets, en aquest cas, de les dones i els homes que volem que l’avortament es legalitzi a Andorra ¿s’han de defensar davant el Vaticà? No vull deixar de recordar que la llibertat de creences hauria de formar part dels drets individuals de la persona, i que s’institucionalitzi la religió catòlica, al meu entendre, és un anacronisme que malauradament continua vigent al nostre país.

El segon motiu d’estupefacció és la notícia que la Fiscalia veu indicis de delicte en el discurs de la presidenta d’Stop Violències davant de l’ONU, l’octubre passat. Tot i que en aquella sessió d’avaluació davant el Cedaw n’hi va haver de tots els colors (fa gairebé un any que esperem que el cap de Govern asseguri el compromís, expressat en seu parlamentària, de compartir-nos la còpia de la rectificació de les “inexactituds” manifestades per la nostra delegació oficial), tinc la sensació del “món al revés”. En ple any 2020, les nostres institucions encara pregunten a l’Església si podem avortar a Andorra i, per altra banda, persegueixen amb tota la maquinària judicial una activista a favor d’aquest dret.

Em pregunto quan la classe política dominant a Andorra serà prou valenta per fer que el nostre país deixi de recordar a les imatges, en blanc i negre, de feministes reclamant el dret de les dones a planificar, de forma legal i segura, la seva vida, inclòs el moment per a exercir la maternitat.

De moment, pel que veig, caldrà seguir esperant...

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic