Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de marc

Marc Segalés

Periodista

 

 

‘Burrocràcia’ persistent
Fins a quatre vegades ja des de l’àrea de prestacions de la Caixa Andorrana de Seguretat Social s’ha aturat el pagament d’unes analítiques i d’unes proves diagnòstiques a un bon amic per “incidències” amb el full groc i la documentació que s’hi adjunta. És cert que en una de les ocasions la culpa –si és que cal buscar culpables– era de l’interessat, ja que en la recepta mèdica adjuntada mancava el número de col·legiat del facultatiu i alguna altra dada. Ara bé, amb les altres tres n’hi ha per llogar-hi cadires.
El procediment ben senzill. Carta signada pel director de prestacions on es diu que manca un informe mèdic i se l’insta a portar-lo a l’àrea de control sanitari. Desconec si el responsable és l’administratiu de torn, el metge o la pròpia burrocràcia del sistema. I és que bàsicament l’informe se sol·licita per conèixer el motiu i justificació de la petició de la prova o analítica corresponent, una informació que, en els tres casos de què parlem, figurava a la recepta del metge adjuntada ben grapadeta en el full groc corresponent. Mandra de llegir, desídia o simplement incompetència?
I és que fins a tres vegades el meu amic ha hagut de de-manar al metge que posés que repetís en un informe allò que ja va escriure a la recepta, demanar cita i acudir a l’àrea de control sanitari on, en les tres ocasions, han posat un segell a l’informe i res més. De veritat que cal tot això? No existeix ja la història clínica compartida on, en cas de dubte, els facultatius de la CASS podrien consultar l’expedient del meu amic? Ah no, que els metges de la CASS no tenen accés a la HCC. El que deia, burrocràcia persistent.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic