N’he començat un per construir un Ferrari a escala real i un altre per aprendre espanyol.

L’única cosa que diferencia els de la generació X dels boomers és que no ens atabalem amb els ordinadors i els videojocs. Per la resta som calcats. Vàrem estudiar amb el mateix sistema educatiu, compartim referències pop semblants i som tan naïfs que encara creiem en la política i ens acostem a un quiosc a comprar el diari per estar informats. Per això quan arriba gener fem una llista immensa de bons propòsits que podem acomplir gràcies als col·leccionables.

N’hi ha de tota mena i per a tots els gustos. Jo enguany n’he començat un amb el qual et pots construir un Ferrari a peces a escala real, motor inclòs. Després de tres mil números ja em podré estampar contra els aparadors dels centres comercials, gravar vídeos fotent-me d’Andorra i penjar-los a YouTube. N’he agafat un altre per aprendre espanyol, perquè amb el català em diuen que no m’entendrà ningú, de fet, hi ha molts dies que surten del meu cap sons estranys que soc incapaç de desxifrar. Encara tindran raó. N’encetaré un sobre economia, crec que li diuen Fer-se ric, fent el tarambana i penjant-ho a les xarxes socials. El primer fascicle t’indica com invertir el que guanyes en immobles vells per reformar-los i guanyar una morterada de doblers. Ve amb una clau anglesa de regal per tancar la clau de pas de l’aigua calenta per agilitzar la sortida de senyores de vuitanta anys que no volen abandonar casa seva. També hi ha un curs que t’ajuda a distingir les classes socials amb el salari sense tenir en compte el patrimoni. L’he fullejat i m’han dit que soc de classe mitjana. Quina sort que estic més a prop de la classe alta que dels que s’han d’aixecar cada dia per anar a treballar per pagar un lloguer desorbitat i amb el poc que queda omplir una nevera amb productes de primera necessitat. Em fan una mica de llàstima tots aquells que tenen molts pisos i no han de treballar perquè no reben a final de mes cap salari i s’han quedat sense classe. Però aviat pujaré a un estadi superior perquè he comprat un llibre a fascicles que m’ajudarà a discernir els bons negocis de les estafes que corren. T’has de descarregar una aplicació al mòbil on deixes totes les teves dades personals, inverteixes 100 euros i has de convèncer més persones que inverteixin els seus estalvis. Com més persones porti, més rendiment trauran les meves inversions. El llibre es titula La Piràmide i crec que amb el que guanyaré aviat podré comprar-me un pis i arrendar-lo per una xifra molt superior al seu preu.

El meu nebot em retreu que llenci els diners d’aquesta manera, diu que a internet hi ha tota aquesta informació i més. Es pensa que soc babau i que no gaudeixo del contingut de la xarxa de xarxes. El que no sap és que compro tots aquests col·leccionables perquè un dia vaig veure un vídeo on una llumenera alopècica hispànica afirmava que Andorra era plena de gilip... i no penso quedar-me enrere.