Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de mmartisella

Maria Martisella

Número 2 a la llista territorial d'UP + DA d'Encamp

 

 

Confiança per a Andorra i Encamp
Aquests dies m’han demanat més d’una vegada per què he decidit tornar-me a presentar. Els responc que va ser una decisió molt meditada i que vaig tenir dubtes, és clar que sí. De fet, s’ha de dubtar dels qui no tenen dubtes de fer el pas d’entrar en política. O de continuar en política. 
Va ser una decisió meditada, perquè ser polític no és asseure’s a una cadira i veure les coses passar. Fer política i estar al Consell General és treballar de valent, debatre al si del grup parlamentari, consensuar, confrontar idees i propostes amb la resta de grups, és estar al peu del canó en tot moment. I quan dic “en tot moment” tinc present que molt sovint aquests moments són els que deixes de compartir amb els de casa. Però la política –que la fem pensant en tothom– la fem pensant també, i molt, en els nostres fills, que són el present i el futur.
I és aquí quan s’esvaeixen part dels meus dubtes, a la vegada que creix el sentit de responsabilitat. Per continuar aportant el nostre petit saber en benefici d’Encamp i del conjunt d’Andorra. 
També d’il·lusió, per compartir llista amb el Jordi, el Pere, la Jenifer i l’Esther, sense oblidar-me del Carles i el Toni a la nacional. També d’il·lusió per donar suport i treballar pel nostre candidat, pel cap de Govern, pel Xavi.
Ja ho vaig dir a la reunió de poble d’aquest dimecres a la Valireta d’Encamp. El Xavi és disciplinat i rigorós, també una persona de consens i diàleg i, per damunt de tot, és el líder que Andorra necessita. És el cap de Govern que molts països voldrien tenir.
Fa vuit anys que soc al Consell General i en aquests vuit anys hem pres moltes decisions. Decisions encertades i algunes altres que el temps ha dit que no han estat suficients. Hem viscut una crisi financera, una de sanitària i, recentment, la invasió d’Ucraïna per part de Rússia, que va provocar una crisi energètica i inflacionista, les conseqüències de la qual estem patint avui dia. Però ni en aquesta ni en les anteriors crisis ens hem quedat de braços plegats: incidint en polítiques responsables i justes, per acompanyar, ajudar, els ciutadans d’Andorra.
Però ara toca parlar del futur. Per encarar-lo amb confiança i garanties, hem de saber d’on venim i cal un equip i projecte preparats per fer front a situacions previsibles i imprevisibles, també les sobrevingudes com les que ens ha tocat viure. En totes elles hem demostrat que som un país de persones treballadores i honestes, orgulloses de ser d’Andorra. I, per molt que difamar sigui gratuït, per molt que s’hagi intensificat els darrers dies, el temps i la veritat acabaran posant a tothom al seu lloc.  
Nosaltres no volem això, sinó confiança per seguir treballant. Per Encamp i per Andorra. Per aconseguir que el creixement econòmic continuï tenint en compte totes les edats. Per això fem èmfasi en les polítiques de joventut i per la gent gran. En el cas de la nostra parròquia, amb l’aposta per la construcció d’un centre de dia per a la gent gran. També treballarem per assolir el millor acord d’associació, garantir la sostenibilitat de les pensions i la qualitat del nostre sistema sanitari. Treballarem per preservar la sostenibilitat ambiental i la qualitat de vida. Per això a Encamp farem els camins verds que uniran les dues parròquies veïnes per poder passejar, i millorarem les freqüències i els horaris del transport públic. A la vegada, també portem accions a favor de la cultura, la identitat, la cohesió social o l’agricultura i la ramaderia, entre d’altres.  
Som conscients que tenim davant reptes importants i que ens caldrà tot l’esforç, capacitat de diàleg i rigor que hem demostrat. Tenim les persones més preparades i el millor candidat. Per tot això us demanem que el 2 d’abril ens feu confiança. Perquè davant les dificultats i les oportunitats, ens puguem continuar sentint orgullosos de ser part d’aquest gran país que és Andorra.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte