Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Joan Amigó

Joan Amigó

Naturista

 

 

Consells per millorar la salut física i mental
L’hàbit de la preocupació pot posar malalt el més sa. Sèneca digué: “Qui s’angoixa abans d’hora, s’angoixa més del que és necessari”. La preocupació, l’angoixa i l’ansietat produeixen molts mals físics que no es poden curar si no s’educa la ment. Molts mals d’esquena, migranyes, cansament general, tensió nerviosa i alguns càncers d’estómac són produïts per problemes psicològics. 
 Tothom ha de saber com n’és d’inútil preocupar-se i com n’és de dolent per a la salut. Proposeu-vos acabar amb l’hàbit de la preocupació abans que ella acabi amb vosaltres. Tennyson deia: “He de perdre’m en l’acció (ocupació), si no vull pansir-me en la desesperació”. Les hores més perilloses i dificultoses de suportar no són les de feina, sinó les de descans, perquè estàs sempre rumiant en els teus problemes i disgustos.
 Sempre és bo estar ocupat, però quan es tenen preocupacions o s’ha passat una desgràcia és el moment de buscar un treball. Si estem molt ocupats no tenim temps d’estar preocupats. Una altra forma molt eficaç per donar solució a les nostres preocupacions, depressions i també desànim o avorriment és interessar-nos a fer alguna cosa útil per als altres. El treball útil és un sedant per als nervis, però ocupar-se a ajudar els altres és el remei per excel·lència de qualsevol malaltia psíquica.
 Moltes persones es posen malaltes per problemes imaginaris. Moltes persones pateixen per coses que hi ha molt poques possibilitats que passin segons les estadístiques. Quantes úlceres d’estomac, quants nervis, depressions i estrès per coses que al final no han passat! El temor, la por i les supersticions han fet molt mal a milions de persones a tot el món. A molta gent no els passa allò que temien, però la disposició negativa que han tingut durant tants anys ja ha actuat i acaba en malalties físiques i mentals, a més a més de fer-los viure infeliços a ells i els qui estan al seu costat.
 La solució a aquests problemes és pensar solament en el bé i treballar per aconseguir-lo. Pot ser que no arribi mai allò que esperem, però la salut física i mental que ens ha donat aquesta actitud positiva ja és una recompensa a la nostra bona disposició. 
 La preocupació pel futur mina les energies d’avui. La preocupació és inútil i suïcida, torba la visió, perjudica la salut  i destrueix la felicitat. ¿Per què fer malbé la feina d’avui per intentar solucionar els problemes de demà? No pensem en les coses passades, ni ens preocupem per les que han de venir, procurem fer ben fetes les d’avui i demà Déu dirà.
 Les tensions més fortes i les que fan més mal són els fracassos en la vida matrimonial, el desastre econòmic, la soledat, l’abandonament, l’odi i el ressentiment. Aquestes preocupacions poden arribar a posar malalta la persona més sana, però no solucionen res de res. En canvi, si deixem de preocupar-nos i tenim una bona disposició mental, es poden curar moltes malalties i arreglar-se moltes coses. La majoria de nosaltres som més forts del que ens  pensem, i tenim recursos mentals i físics que mai hem descobert ni hem utilitzat. L’estrès, l’ansietat i les preocupacions maten més persones de les que moren  a les guerres.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic