Diari digital d'Andorra Bondia

Contra la vida quieta
Sona un mòbil. Institut de la petita. Lesió. Passar urgentment a recollir-la. Anar a urgències. Canell trencat. Fèrula de guix. No es pot mullar. Llàstima. L’endemà marxava de viatge amb els companys d’estudi. Esports aquàtics. Mai por. Hi anirà igualment. S’ho passarà igualment bé, fins i tot sense la part aquàtica.

Últimes correccions de final de curs. Tota la setmana. Tancar cercles. Anar posant pany i forrellat a exàmens, treballs, notes, mitjanes, arrodoniments. Alumnes que se’n van. Cerimònies de graduació. Felicitacions. Canvi de cicle. Abraçades. Bona atmosfera. Satisfacció.

Cotxe ja realment a les últimes. Deteriorament inversament proporcional als dies que queden per marxar de viatge. Caldrà fer uns 1.400 quilòmetres fins a la destinació vacacional. Novetat: un amortidor ha sortit de lloc. Decadència màxima. Home blanc busca cotxe de segona mà. Es té en compte: preu, quilometratge, tipus de tracció, combustible utilitzat, garantia mecànica, antiguitat, tipus de canvi, etcètera. La presa en consideració de la combinació de molts d’aquests criteris fa la cosa força entretinguda. Decidir-se costa. Tic-tac.

Cal cuidar-se, diuen. Potser un hom no ho fa en l’àmbit dietètic perquè li agrada menjar i beure. Mira de compensar-ho, doncs, i es cuida des de l’angle esportiu. Cinc dies d’activitat a la setmana. Combinació d’exercici aeròbic i tonificació. Suar la cansalada. ¿Qui diu que no hay dolor?

Encetar una nova fase: traduir ficció. ¿Necessitat de nous al·licients, nous reptes? Primer objectiu: lliurar fa escassament deu dies una primera traducció literària. Engegar al cap de no res una prova per un nou encàrrec, avui ja tancada i lliurada. Esperar si a l’editorial li agrada i tot plegat tira endavant. Ganes de confirmació i continuació de la feina. Nova passió.

Mentrestant cal fer de pare, de marit, d’amic. Dur i recollir canalla d’aquí i d’allí, parlar-hi, escoltar-los, reflexionar. Mirar partits de l’Eurocopa de futbol amb l’un. Deixar que l’altra vagi a passar la revetlla i el dia de Sant Joan amb unes amigues a Montferrer. Fer el seguiment de la gran: sortides nocturnes encadenades, confirmació d’un mes i mig de treball d’estiu, tramitació del permís de treball... Arrencar males herbes. Diumenge, fer dissabte. Gestionar l’estoc de llenya de cara a l’hivern. Anar a comprar. Cuinar. Fer els possibles per seguir reincidint en aquelles relacions que anomenem més íntimes. Iniciar la temporada de barbacoes fraternals un dissabte al vespre. Sopar al jardí amb uns amics. Menjar i beure. Riure i desconnectar.

Veure com hi ha pobles que trien abandonar els clubs que els acollien o rifar-se nous governants.

Sobreportar l’al·lèrgia.

Escriure aquesta columna.

Entre els accidents i les rutines, entomar l’enorme alegria de ser vius. Contra la vida quieta, viure. Bona entrada d’estiu!

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic