Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Maria Pilar Adín

Maria Pilar Adín

Periodista

 

 

Per copsar l’ànima, ulls i oïdes atents
Les diverses iniciatives culturals organitzades aquests mesos d’estiu ens permeten conèixer més de prop una altra Andorra, la dels carrers i les places, la de les tradicions i els racons més amagats. Per als qui portem poc temps per aquí és una oportunitat de fer-nos més nostra, almenys una miqueta, l’ànima del país, si és que es pot parlar en aquests termes.

L’ànima, allò que dona vida, que hi és però no es veu, ni es toca, ni es pot comptar amb números, que no surt a les estadístiques, que no és tan concret com una xifra que ens remet a quants han participat en aquest o aquell espectacle. Encara que no es percebi tan fàcilment hi ha elements, personatges de l’ahir i de l’avui que, amb les seves històries, ens hi fan atansar. Si tenim els ulls i l’oïda oberts, els corporals, però sobretot el que alguns denominen els sentits espirituals, que estan més endins i que van més enllà. És difícil d’explicar però de ben segur que tots n’hem fet experiència.

Lluny queda, en la meva opinió, el que es va denominar la postmodernitat, allò del present sense passat, sense fotografies ni documents. Ens cal saber d’on venim per atansar-nos al present amb una altra mirada i construir el futur des d’una altra perspectiva. Sempre m’ha cridat l’atenció el que vaig sentir dir una vegada a un brasiler que feia més de 25 anys que vivia a Israel. Senzillament, que no s’atreviria mai a escriure un llibre sobre la realitat d’aquell país, com feien algunes periodistes que només portaven un mes allà. En aquest sentit, crec que s’ha de ser molt prudent i fugir de certs estereotips. I, sobretot, tenir els ulls i les oïdes oberts per conèixer i estimar el que ens envolta.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic