Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Joan Carles Romera

Joan Carles Romera

Membre del comitè local de Progressistes - SDP d'Encamp

 

 

DA menysté el Pas de la Casa al Consell General
Durant el debat de totalitat del pressupost al Consell General el cap de Govern va fer un esment insistent a la problemàtica que, segons ell, hi ha en relació a les botigues de tabac, que ell denomina “de baix preu”, que perjudiquen el comerç que el Sr. Toni Martí defineix com a “tradicional”.

Caldria ser curosos quan parlem i procurar definir bé les coses. Hi ha molts comerços que tenen aquest producte –el tabac– a preus baixos com a “reclam” i són comerços tradicionals i no estan pas ubicats únicament al Pas de la Casa.

Low cost és l’etiqueta que es volia donar al Pas de la Casa. Els ministres de Toni Martí van dir que era l’opció més adient. I al Govern de DA els va semblar bé.

Val a dir que el Pas és una vila comercial i turística molt important per al nostre país, però tenim la sensació que al Govern obliden que està situat a la parròquia d’Encamp.

Per això els progressistes volem recordar que el Pas de la Casa sempre és el gran oblidat. Tant del Comú com del Govern de DA, en vuit anys de majoria, no hi han fet les inversions necessàries i no han complert alguna promesa electoral en les seves campanyes.

El Pas de la Casa, poble situat a la frontera entre Andorra i França, ha estat sovint notícia per les dificultats, reiterades i mai solucionades, d’accés des de França.

Al Consell General no en parlen gaire dels nefastos accessos, però tot i ser molt dolents, insistim, no tenim notícia de cap previsió d’inversió per part del Comú i del Govern.

En definitiva, malgrat viure i treballar en un motor econòmic important del país, els habitants del Pas de la Casa van improvisant com poden dia a dia, abandonats per les administracions de DA.

Perquè en aquests quasi vuit anys de majoria, no és pas DA qui ha ajudat que l’aparador infinit de preus i de bones marques que hi ha al Pas de la Casa no anés a menys. Són els habitants i comerciants que amb la seva feina pacient i constant han tirat endavant l’activitat econòmica.

Malgrat que és una zona òptima per realitzar compres, ni el ministeri ni Andorra Turisme no n’han fet gaire publicitat. Per a ells el Pas de la Casa és com si no existís!

Tampoc no s’han pogut veure gaires accions perquè les estacions continuessin gaudint d’unes condicions òptimes. Tenim una afluència important de turistes que venen a gaudir al màxim dels esports de neu, però el Govern vol parlar, malament, del comerç del tabac al Pas de la Casa.

Cal que no deixem de costat ni oblidem que hi ha una zona esquiable amb una gran varietat de nivells de pistes al Pas de la Casa.

A les nits, tot i tenir un ampli ventall de festes multitudinàries, restaurants, bars i pubs, per falta d’un pla estratègic s’ha desembocat en un problema que fa que els carrers estiguin cada dia més bruts i que els aldarulls nocturns siguin un costum imposat. Però al Consell General tampoc es parla de donar una sortida positiva per a solucionar-ho.

Tot i tenir una àmplia oferta d’allotjaments i hotels després de vuit anys de majoria al Consell General, no han estat capaços d’evitar que el turisme cada vegada sigui de més baixa qualitat.

Prou que ens hauria agradat que aquests vuit anys al Consell General s’hagués parlat més, i en positiu, del Pas de la Casa. Però no s’ha escoltat cap proposta de donar suport, dotar de recursos i aportar-hi inversions.I ara, per confirmar l’abandonament, volen situar el comerç del Pas de la Casa en una mena de llista negra!

Menysteniments i manca de suport són els mots que millor resumeixen l’abandonament del Pas de la Casa per part de DA.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic