Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de RAreny

Rossend Areny

Mestre i exconseller lauredià

 

 

Desperta, Laurèdia!
Diumenge vinent, les lauredianes i els lauredians estem cridats a les urnes. Es tracta un cop més d’escollir els mandataris que han de fer avançar la nostra parròquia. Però aquest cop no és una cita electoral com qualsevol altra. Ara haurem de triar entre el futur o el retorn al passat. Caldrà fer doncs un exercici de memòria per, legítimament, optar per una opció continuista, posant entre parèntesis aquest darrer mandat, o per l’opció que articularà un canvi real i sense precedents a casa nostra.

Per primera vegada, una força política nascuda entre la ciutadania i per la ciutadania entra en el panorama polític lauredià. Mai abans havia concorregut a les eleccions un grup de persones unides per l’interès general del poble i no per interessos partidistes. Cadascuna amb la seva percepció d’un Sant Julià millor, cadascuna amb la seva visió d’un Sant Julià pròsper i modern, cadascuna amb la seva sensibilitat en temes clau com la sostenibilitat, el bon govern o el benestar. Però totes elles amb anhels, il·lusions i compromisos complementaris i, sobretot, al servei del conjunt de la ciutadania.

Per primera vegada, un grup de persones sense marcades ideologies polítiques fa el salt a la política de primera línia a Laurèdia. Un grup en el qual s’ha de veure identificat el jove i el no tan jove, l’estudiant, l’esportista, l’amant de la muntanya i el de les tradicions, aquell qui desitja una parròquia moderna però amb identitat, el treballador, el jubilat que vol per als seus fills i nets una parròquia d’oportunitats, el funcionari, l’emprenedor, però també aquell qui ha perdut la confiança en la mal anomenada classe política. Aquest grup de persones neix per canviar el rumb de les coses, sí, però només podrà fer-ho des de la política i des de la institució comunal. És per això que decideixen, decidim fer el pas per canviar les coses de debò des de dins.

Per primera vegada, les ciutadanes i els ciutadans haurem de triar entre tres marcades intencions polítiques. Una d’elles representa el retorn a un passat no massa llunyà que ens ha dut, recordem-ho, a la situació que tenim avui. L’altra és una opció amb massa incògnites sobre la gestió i sobre les intencionalitats partidistes de caràcter nacional que podrien afectar, d’una manera o d’una altra, l’interès de la nostra parròquia. I finalment, una plataforma ciutadana amb vocació de servei a través de la política que creu en la transversalitat, la coherència, la transparència, la humilitat, la responsabilitat i l’escolta de la ciutadania.

És l’hora de tornar a creure en la política, i no necessàriament de partits, de creure en l’acte d’anar a votar. Perquè el dret a vot del que gaudim, per sort, ha de tornar a carregar-se de tota l’essència que sembla haver perdut amb la vella política tradicional. Anar a votar ha de tornar a ser important, ha de tornar a ser decisiu de veritat, però abans de res, ha de tornar a ser valent, sense complexos, sense a prioris que durant massa anys han marcat l’esdevenir de la nostra parròquia.

És l’hora d’assumir els drets polítics, per part dels nous votants, sense pors i amb perspectives que s’obrin al futur i no al passat. Aquells qui dipositaran la papereta per primer cop a dins de l’urna ho han de fer amb total llibertat i en concordança amb els seus desitjos de progrés per Sant Julià.

És l’hora que tots aquells que han desistit de la política s’adonin que és injust que els altres acabin decidint per tu. Votar és un acte indelegable i profundament personal. A través del vot, no només tries una de les opcions, també esdevens protagonista de l’acte democràtic per excel·lència. És per això que el vot mai ha de ser influenciat per sondejos, tendències o conviccions alienes a un mateix.

És hora de tornar a fer política en el sentit etimològic de la paraula. Entre tots, treballem una nova oportunitat per al potencial que tenen el poble de Sant Julià i els seus quarts. Res no està escrit, res no pot impedir de canviar l’ordre establert. Sant Julià es mereix alguna cosa millor. És l’hora.
Desperta, Laurèdia!

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic