Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Albert Mora

Albert Mora

Director Unicef Andorra

 

 

Dia Mundial de la Infància 2021
Aquest any 2021, el Dia Mundial de la Infància  continua tenint lloc durant la pandèmia mundial. La Covid-19 ha demostrat com la desigualtat afecta els drets de cada nen i nena. Els infants i els joves estan alçant la veu sobre les qüestions que importen la seva generació i demanen que els adults creïn un futur millor. Ells tenen solucions noves i creatives als grans problemes del món i, a mesura que ens recuperem de la pandèmia, en aquest Dia Mundial de la Infància és més important que mai que el món escolti les seves exigències.
Per esbrinar el que els joves pensen, l’Unicef ha dut a terme una enquesta, amb l’ajuda de l’institut Gallup, a 21.000 joves i a adults dels cinc continents. Dins els joves, l’estudi conclou que aspiren a avançar més ràpidament en la lluita contra la discriminació, a tenir més cooperació entre països i que els responsables de la presa de decisions els escoltin. Més concretament, gairebé tres quartes parts dels joves creuen que els governs haurien de prendre mesures contra el canvi climàtic; una gran majoria diuen que els seus països estarien més segurs d’amenaces com ara la Covid-19 si els governs treballessin en coordinació amb altres països i no pel seu compte; els joves demostren un major suport per als drets LGBTQ+, i les dones joves estan a l’avantguarda de la lluita per la igualtat. Finalment, el 58% dels joves de 15 a 24 anys consideren que és molt important que els polítics escoltin els infants.
El dia Mundial de la Infància, que se celebra cada any el 20 de novembre, té com a objectiu sensibilitzar sobre els milions de nens i nenes als quals se’ls nega el dret a una atenció sanitària, nutrició, educació i protecció adequades, i a fer sentir la decisiva veu dels joves en qualsevol debat sobre el seu futur.
La forma que té Unicef per fer realitat aquesta sensibilització és a través de les activitats del 20 de novembre al voltant del color blau corporatiu (conegudes com a #GOBLUE). Per què el color blau? El blau és el fil creatiu que connectarà tots els materials del Dia Mundial de la Infància perquè sigui conegut arreu del món. De manera senzilla, creativa i divertida, desplegarem el #GOBLUE a totes les activitats d’aquest dia, a fi de crear una campanya mundial transformadora per als infants i amb els infants.
Aquí a Andorra també el blau estarà present a arreu. Hem demanat la col·laboració d’institucions públiques, empreses i entitats, escoles i personalitats del país. Hem rebut moltíssimes aportacions, totes immensament creatives, afectuoses, ocurrents. Hem descobert grans talents en la creació de vídeos, en coreografies, a fer frases senzilles i tendres. No podem més que agrair i contagiar-nos de la il·lusió que tots desprenen, i admirar com han aconseguit copsar i portar més enllà aquest missatge de sensibilització i participació dels infants. Volem doncs donar les gràcies a Autea, a la Universitat d’Andorra, al Raonador del Ciutadà, la HandBall School, Inlingua, Carles Perea, Albert Llobera, els cònsols de Sant Julià de Lòria (Josep Majoral i Mireia Codina), a mossèn Pepe, Psico B, 6è grau,  al Bàsquet MoraBanc, als consellers generals Mònica Bonell i Roger Padreny, a Carlos Loan des del 360ºExtrem, a jugadors del FCA, al conseller d’Afers Socials i Cultura del Comú d’Encamp (David Cruz), als alumnes de l’escola d’Art de Sant Julià, i molts altres que han convidat tota la societat andorrana a sumar-se al color blau d’Unicef pel Dia Mundial de la Infància a través de les nostres xarxes.
A més, il·luminarem de color blau edificis emblemàtics del país, omplirem les xarxes de missatges, hi haurà activitats infantils al voltant del color blau, es canviaran imatges corporatives d’empreses i entitats bancàries i fins i tot tindrem debats en entitats empresarials protagonitzats per infants.
Us animem a tots a afegir-vos també a aquest #GOBLUE!

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic