Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de EVilagines

Everest Vilaginés

Exempresari jubilat

 

 

Marsol i la inversió en borsa social

El Comú de Marsol i la inversió en borsa social
Segons l’enquesta del departament d’Estadística de Govern (CRES) del primer semestre del 2019 sobre les condicions de vida, a finals del 2018 quatre de cada cent ciutadans (unes 3.000 persones) patien pobresa severa, uns 10.000 ciutadans es trobaven en risc de pobresa i uns 2.700 patien privació material severa. 

Davant d’aquesta preocupant situació, què ha fet l’actual Comú conservador (DA) d’Andorra la Vella, liderat per la  Conxita Marsol?

Si la seva gestió s’ha caracteritzat per alguna cosa, ha estat:

–Per inversions faraòniques executades sense control de costos, com per exemple el projecte de The Cloud, suspès perquè totes les estimacions previstes del cost de la construcció van ser superades amb escreix.

–Per la privatització d’espais (alberg de la Comella ...) i de serveis públics (recollida de residus...)

–Per una política de façana exagerada en costos d’il·luminació de Nadal, focs d’artifici i molts altres excessos. Un Nadal Màgic pel qual s’han gastat uns 700.000-720.000 euros. L’Ajuntament de Barcelona (ciutat de 2 milions d’habitants) pel mateix concepte es gasta 660.000 euros! Sabent que a Andorra tenim l’1% d’habitants que Barcelona i un 13% de ciutadans en risc de pobresa.

Tot això mentre molts barris de la parròquia estan desatesos, quan s’han desactivat projectes socials i d’atenció domiciliària i molts altres petits detalls que haurien permès millorar la qualitat de vida dels ciutadans, quan el Comú d’Andorra la Vella fa una inversió anual en la borsa social que no arriba als 95.000 euros.

Al PS volem canviar l’actual rumb del nostre Comú, que lluny de ser una institució de poble i proximitat ha quedat com una institució llunyana que ha deixat de tenir sentit.

Volem un  Comú obert per a tothom, on posarem la ciutadania al centre de la parròquia i on les decisions importants no es prendran fins a l’acord de la majoria dels ciutadans.
El Comú necessita canviar, una altra manera de fer, unes altres prioritats en les actuacions públiques i els pressupostos, amb polítiques que promoguin l’habitatge social, així com mesures que incentivin la construcció i/o la rehabilitació d’immobles destinats a habitatges de lloguer i sense oblidar-se de la gent gran, facilitant serveis orientats a la millora de la seva atenció i de la seva autonomia.

Som l’alternativa progressista, volem:

1. Una parròquia oberta, participativa i transparent.

2. Una parròquia justa al costat de les persones.

3. Una parròquia per sentir, per gaudir i de futur.

4. Una parròquia per viure-hi, una parròquia sostenible.

5. Una parròquia que aposta per tots els barris.

Al PS volem “una parròquia per a tothom”.

 

Comentaris: 1

Comentaris

Es una vergonya la política de la Sra. Marsol i el despreci que està demostrant prop de la ciutadania.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic