Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de marc

Marc Segalés

Periodista

 

 

El fons sí, però les formes també
“Si les formes no es van respectar prou bé, intentarem que es pugui reconduir perquè aquest petit entrebanc formal deixi de ser un entrebanc, però crec que ens hauríem de fixar tots molt més en el fons i no en la forma.” D’aquesta manera, i en plena festivitat de la Mare de Déu de Canòlich, el cap de Govern, Xavier Espot, restava importància dissabte a la polèmica generada arran de  l’adjudicació al bufet d’advocats Cases & Lacambra, SLU, dels “treballs d’assessorament en la redacció de les esmenes a la proposició de llei de la representació digital d’actius mitjançant l’ús de la criptografia i de la tecnologia de llibre registre distribuït i blockchain”, tal com recollia textualment l’edicte publicat al BOPA. 

És evident que la futura llei d’actius digitals ha d’estar “plenament adaptada a la normativa en matèria de lluita contra el blanqueig de capitals”, com també va apuntar Espot, ara bé, en democràcia i en política hi ha uns procediments i uns rols que cal respectar. No és el Govern, que si considerava que les mancances del text eren importants hauria pogut emetre un criteri negatiu, qui ha de fer la feina que pertoca als consellers generals.

En el món del futbol es pot guanyar un títol i, tot i que sempre hi ha qui pensa el contrari, el triomf deixa en un segon pla la forma com s’ha aconseguit. En el món polític, i més quan es tracta del Govern que hauria de tenir un rol d’exemplaritat per a la ciutadania, les formes són tan importants com el fons i no es poden obviar. No es pot transmetre a la ciutadania la perillosa imatge que el fi justifica els mitjans.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic