Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de David Murias

David Murias

Filòsof

 

 

El mètode
“Complicat, això és molt complicat d’aconseguir, canviar, crear...”. Aquest és un dels conceptes més repetits en el teu llenguatge quotidià: la dificultat. Qui no ha dit alguna vegada, o moltes vegades, “que això és molt complicat”? Qui no ha vist, abans de provar les coses, tot molt complicat?
Per inèrcia mental, per hàbit, tendeixes a veure les coses complicades des d’un inici, encara que no tinguis motius per veure-les així. Et sembla tot tan complicat abans de començar que ja fas que les coses siguin complicades per si soles. No t’adones, ets inconscient, però no pares de parlar i parlar en el teu diàleg mental i a través dels sons de la teva veu sobre la dificultat o la impossibilitat a l’hora d’empendre accions, afrontar circumstàncies o resoldre situacions. Tu et poses pals a les rodes, tu ets el principal sabotejador de la teva vida per mitjà de les teves paraules tan negatives.
Si vols veure les coses senzilles i simples, amb esperances d’aconseguir els teus somnis, la teva estabilitat emocional i física, els teus desitjos fets realitat, atent a les següents línies. A partir d’avui deixa de dir que les coses són complicades i busca el “mètode” per fer que siguin simples. Sí, el mètode, perquè tot necessita un mètode per poder arribar a realitzar-se, sigui un canvi, una creació o transformació, o un assoliment. Utilitza el sentit comú. Les coses no són difícils o fàcils, les coses les veus difícils o fàcils depenent si saps com per poder-les portar a terme. Necessites un mètode que et doni seguretat i ordre, perquè els mètodes són com una recepta de cuina, un seguit de passos concrets que et porten a la meta desitjada.
Anem a exemples de la vida comú. Quan vas canviar per primera vegada la roda del teu cotxe segur que ho vas veure molt difícil, ja que mai t’havia dit ningú com canviar-la, però en el moment que una persona et va explicar detingudament com canviar la roda tu vas tenir un mètode, unes pautes que et van oferir seguretat, ordre i eficàcia. Quan tu vas començar a anar en bicicleta anaves a terra perquè no tenies un mètode. Pujaves a la bicicleta sense saber què havies de fer. En el moment que algú et va dir que havies de buscar l’equilibri i posicionar-te d’una forma determinada vas trobar un mètode, i vas provar fins que et  va sortir. Les coses es converteixen en simples i fàcils quan tens un mètode. Tot necessita d’un mètode. Sense mètode no hi ha ordre ni claredat mental.
I quin és el mètode per tenir una vida plena d’emocions positives? Cadascú és un món diferent que necessita coses diferents, tot i això existeixen unes pautes universals que, segons la realitat de la gent feliç i exitosa, és el mètode idoni per viure feliç. Segueixi-les i viu des del teu mètode de la felicitat:
1) No et queixis i comença a agrair tot el que tens, ets i t’envolta. Ets un afortunat.
2) Visualitza en la teva ment el que vols i desitges per a la teva vida.
3) Fes feliç cada dia de la teva vida les persones amb les quals et trobes.
4) Somriu, somriu molt.
5) Viu el present, tingues la ment aquí i ara, i construeix amb el present la teva ruta de vida futura.
6) No exageris les coses, no siguis catastròfic. Tot té solució amb calma i pau.
7) Fes el que et demana el teu instint. Sigues lliure i aprofita la vida, no perdis el temps.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic