Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Marc Segalés

Marc Segalés

Periodista

 

 

El nom no fa la cosa, o potser sí?
Entre la desena de propostes que el Govern ha fet arribar als representants dels sindicats de la funció pública, no tant per mirar d’evitar que la vaga i les accions de protesta contra la reforma de la Llei de la funció pública tingui lloc, sinó per fer veure a l’opinió pública que l’executiu sí que té un cert esperit negociador, en destaca una que posa de manifest que alguns dels canvis que es preveuen potser no estan prou ben argumentats.

I és que la nova llei que planteja la titular de Funció Pública i Reforma de l’Administració preveu que només tinguin la consideració de funcionari els membres dels cossos especials, mentre que la resta d’empleats de l’Administració passaran a tenir la consideració de treballadors públics de caràcter indefinit, un canvi que s’ha criticat ja amb duresa des dels partits de l’oposició.

Doncs bé, ara el Govern proposa afegir una disposició a la llei per, i cito textualment, “fer palès que els drets dels funcionaris i dels treballadors públics de caràcter indefinit són els mateixos, amb independència de la denominació que s’empri”. Haver de fer aquest incís vol dir que si no es fes uns i altres no tindrien els mateixos drets? Si tenen els mateixos drets perquè cal, doncs, denominar-los de forma diferent? A què respon el fet de voler deixar de considerar funcionaris els treballadors de l’Administració que no formin part dels cossos especials? Per què ara aquest interès del Govern a deixar per escrit que els drets són els mateixos? Que pretenia que no ho fossin? Alguns diuen que el nom no fa la cosa, però, en aquest cas, potser sí.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic