Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Manel Sansa Garal

Manel Sansa Garal

Lliurepensador

 

 

Els coloms que voleien sobre Casa Comuna
Hi ha una expressió molt guapa que tradueix la voluntat de certs desaprensius d’anunciar accions i projectes, sense valorar-ne les dificultats ni estudiar la possibilitat de realitzar-los, de cop i volta i sense reflexió. D’això se’n diu: fer volar coloms. A Canillo diríem: “Mos volen fer veure la nit pels armaris”, que és tan com dir: “Mos volen fer beure amb una orella de ruc!”
Hi ha esperits avantatjats, intel·ligències cristal·lines que no sabem valorar en la seva justa mesura. Avui exposo, resumidament, exemples sorgits de la imaginació desbordant d’un ésser excepcional –n’hi ha pocs de semblants– carregat de somnis de grandesa i d’intencions poc confessables. Diguem-li que no som ximples i que no ens deixem enganyar per promeses de pura ficció.
Recordeu la “cinta mecànica transportadora” que s’havia d’instal·lar al carrer Ciutat de Valls i “l’estudi d’un gran projecte en un edifici de grans proporcions a l’avinguda de Santa Coloma”, amb “una inversió de més de 800.000 euros”?  No deveu pas haver oblidat l’anunci de “la construcció d’un aparcament vertical de 1.000 m2 al carrer Mestre Xavier Plana”, ni qui va dir i asseverar: “Ciutat de Valls tindrà un centre cívic”. On ha anat a parar, tot això?
El personatge va anunciar, a bombo i platerets –com de costum– l’ampliació del pàrquing del Centre Històric, amb despesa estimada a un milió d’euros, però no s’hi ha fet res; i la reiterada presentació, pomposa i ampul·losa, amb profusió de plànols i dibuixets, de l’extraordinari accés al Centre Històric pel carrer Doctor Vilanova, que esdevindria una meravella de modernitat i de transformació... Més paraules al vent! Però, això sí, sempre amb glamur!
La susdita persona va pretendre entabanar-nos amb moltes coses més. Segur que deveu tenir present l’anunci de la col·locació de dos ascensors, que havien de “connectar Prat de la Creu amb l’avinguda Meritxell”, i viceversa; i el “trasllat de la ubicació de la Fira”, espectacularment? Tot continua igual i al mateix lloc.
Per fer imatge i demostrar capacitat, ja fa molt temps que es va atrevir a fer saber la intenció de “construir un nou Parc Central al poble de Santa Coloma, amb diversos accessos”. Els cementiris en són plens, de bones intencions... Espectacular! Amb pompositat va fer la presentació d’un projecte peremptori de creació del Museu de la Bicicleta, a l’espai soterrat on hi havia hagut la llar dels jubilats, que proposava la família Riberaygua. Una altra pretesa i suposada acció diluïda en el marasme de l’oblit més cínic, “una aposta per atreure fires relacionades amb relació al museu”, va atrevir-se a anunciar. Foc de palla!
La meva particular hemeroteca mental ja no dona per a més, diguéssim. I tampoc no vull pas escarrassar-me a continuar munyint-la, perquè no s’ho val. Hi manquen, segurament, altres sortides extemporànies, destinades a la seva promoció personal, però n’he exposat suficients com per poder fer-se un idea del menyspreu que tot això m’inspira. Ah, i no oblidem que durant quatre anys mai no ha fet cap referència a qüestions socials o lligades a la humanitat i l’atenció a les persones amb necessitats, com si no existissin, i n’hi ha. Moltes més del que pugui imaginar, si és que alguna vegada hi ha pensat. Prop de Casa Comuna, cada vespre, una senyora d’edat avançada furga contenidors d’escombraries, recuperant-hi bocins de menjar per alimentar-se i sobreviure.
Hem tret els drapets al sol a la primera consellera perquè s’ho mereix, i així hem refrescat la memòria d’uns quants. Només li hem fotut canya a ella perquè ha volgut ser, des del primer dia, la Guest Star d’aquesta pèssima pel·lícula, relegant al paper de simples figurants la resta dels set consellers de la majoria.
Malauradament, les mentides a consciència, les prometences no complertes i certes mitges veritats divulgades només comprometen els que se les creuen.
L’estol de coloms sobrevolant el llosat del Comú hi ha deixat un amuntegament de cagades considerable, un gruix de pura colomassa, digne de ser embotellat.     
Tout va très bien, madame la marquise..., tout va très bien, tout va très bien!                       

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic