Emmanuel Macron és al Principat per visitar les nostres contrades com a copríncep francès. Històricament, va ser el general de Gaulle qui va encetar aquestes visites presidencials i va enfortir els lligams entre els dos països.

L’Andorra Park Hotel ha estat testimoni privilegiat de nombroses trobades entre autoritats de diversos països i del pas de grans homes d’Estat. Tant pel seu entorn tranquil i idíl·lic com pels deliciosos àpats que s’hi preparen, va ser escollit per a la celebració de divesos dinars oficials durant les visites dels coprínceps francesos a les Valls d’Andorra.

El 5 de novembre de 1967, al Diario de Barcelona trobem una ressenya de Juan Cabané referent a la visita oficial del general de Gaulle, el qual va oferir un banquet a les autoritats i personalitats del país a l’Andorra Park Hotel. L’àpat va començar a les 12.30 i es va preparar una taula ovalada, de 62 coberts amb forquilles i ganivets de plata massissa. Els cambrers havien d’atendre sis convidats com a màxim; el servei del dinar va durar 45 minuts. Les cartolines del menú eren senzilles, sense ornaments, i havien estat confeccionades pel servei de protocol del copríncep i impreses a França.

El menú consistia en aperitiu al jardí, brou a l’andorrana, aloses farcides amb foie gras, mitjana de vedella Orloff amb amanida Muguette, i de postres pinya Belle de Meaux. Tot acompanyat d’un magnífic xampany Roederer Brut de 1962.

Molt satisfet per la qualitat del servei i de l’àpat, el copríncep francès va lloar les qualitats culinàries del sr. Lacuna i felicità el sr. Cabané junior, artífex del servei a taula. De la visita del copríncep francès, Charles De Gaulle, es recorda una anècdota curiosa que no ha estat publicada. Es va demanar a la direcció de l’hotel que preparés una habitació perquè De Gaulle pogués descansar una estona després de dinar. Era molt alt i s’hagué d’allargar el llit perquè hi pogués cabre còmodament, ja que els llits d’aquella època eren bastant petits per una alçada com la de l’il·lustre personatge.

Seguidament, van venir altres presidents com Valery Giscard d’Estaing; François Mitterrand dues ocasions –va signar el llibre d’or de l’hotel–, i més recentment ens visità François Hollande.

El 16 de setembre de 1997 a l’Andorra Park Hotel tingué lloc l’àpat en honor a Jacques Chirac, en ocasió de la seva visita al Principat d’Andorra. No ha transcendit cap detall d’aquest banquet però el menú va ser el següent: aperitiu, timbal de llagostins marinat amb espècies de les valls, filet de bou amb assortiment de bolets de coma Obaga, selecció de fruites silvestres i de la temporada, cafè moca, rebosteria. Es va servir vi negre Volnay 1988 Maison Louis Jadot, xampany Louis Roederer brut premier, licor i digestius.

El Park Hotel sempre ha estat a l’alçada d’aquestes visites mostrant el savoir faire andorrà i la seva excel·lència.