Diari digital d'Andorra Bondia

Els covards i miserables de l’anonimat




Si hi ha una cosa que em posa de mala llet, aquesta no és altra que l’ús de l’anonimat que proporciona internet per escriure comentaris crítics –en el millor dels casos– i per faltar al respecte, insultar i qüestionar la feina dels altres –en la majoria– en fòrums, xarxes socials, webs de mitjans de comunicació, etcètera. I la veritat és que no volia pas parlar d’aquesta qüestió, perquè en el moment que ho fas els dónes protagonisme, que és precisament el que volen. Però aquesta vegada no m’hi he pogut resistir perquè, com deia, és un fenomen que em genera urticària. La por de ser descobert o que una opinió amb noms i cognoms pugui tenir conseqüències ja no em serveixen d’excusa per aixoplugar-s’hi. Si critiques, fes-ho, però donant la cara. Si insultes, no t’amaguis rere un pseudònim. Si l’únic que et satisfà en la teva vida és llançar merda als altres, fes-ho a pit descobert. ¿Com es pot ser tan miserable? ¿Com es pot ser tan covard? ¿Com es pot tenir tan poca ètica? ¿Com es pot ser tan menyspreable? És clar que no m’agrada que qüestionin la meva feina i que em jutgi qui no té ni idea de què parla. Que aixequi el dit aquell a qui li agradi. Però encara que no m’agradin les crítiques, les accepto i intento aprendre’n. Això sempre que tingui un interlocutor a l’altra banda a qui pugui rebatre els comentaris i no un anònim. És una sensació d’impotència com aquella que tens quan t’ataquen d’esquena, a traïció, quan no pots fer res per evitar-ho. Davant d’això, no queda més remei que aprendre a conviure amb els miserables i covards tot confiant que el temps els posi al seu lloc.

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

No es pot negar que vostè diu el que pensa. Ben fet, i més sent declarat per a un professional de les lletres.
Ara bé, sorpren que un articulista anomeni, en gran titular, "covards i miserables" a tota la gent anònima que s'atraveix a perdre una mica de temps en publicar discrepàncies als mitjans que li paguen.
Sent vostè un periodista molt poc comentat (gairebé no en rep mai cap), no s'enten la seva "mala llet" personal.
No és imaginable veure'l al lloc d'una Pilar Rahola, per posar un exemple. No tindria prou llet al Pirineu.
Senyor Guinart, entenc que la deriva on s'ha encarat el nou periodisme, desgraciadament per a alguns, no la sabeu assimilar. És un llàstima. L'edat no perdona.

He llegit el comentari d'un lector de l'article " covards i miserables.... Aquest senyor titlla al periodista de poca professionalitat per posar-se de mala llet i en fa una comparació amb Pilar Rahola. En primer lloc voldria saber si ell és un dels covards i miserables que es mantenen en l'anonimat i en segon lloc dir-li que la llet del Pirineu és molt bona , la que pren ell no sé d'on deu ser però del Pirineu segur que no.

Estic totalment d'acord amb l'article escrit per Enric Guinart, és fàcil amagar-se darrere unes linies anònimes. S'ha de ser respectuós amb altri i, naturalment que tenim tot el dret d'estar en desacord amb les publicacions, però si gaudim de llibertat d'expresió, no tenim per què anagar el nostre nom, tenim tot el dret d'expressar-nos però sempre respectuosament . Carolina

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte