Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Ferran Costa

Ferran Costa

President del Grup Parlamentari Liberal

 

 

Els nostres joves, una prioritat
Sempre he pensat que per fer política s’ha de ser fidel als ideals en què es creu. La integritat política, moltes vegades buscada amb lupa, no té el reconeixement que mereix quan es respecta de forma fefaent. En aquest sentit Liberals d’Andorra sempre ha cregut i ha defensat les polítiques de joventut col·locant-les al capdavant de l’agenda de forma prioritària, també des del Govern.
Els Liberals sempre hem treballat per donar veu a la joventut. No només fent polítiques per al jovent, sinó també aportant joventut a la política. Un bon exemple és tota la tasca que realitza la secció jove del partit, als quals se’ls té en compte en les decisions que prenem. Cal destacar les seves aportacions constructives al debat polític des d’un punt de vista que sovint, als que tenim una edat, ens queda lluny.
Unes de les problemàtiques que afecta la societat i especialment al jovent és la dificultat per accedir a un habitatge i poder emancipar-se. Per donar-hi resposta des del Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, liderat per Víctor Filloy, hem posat en marxa el Programa d’Impuls per a l’Emancipació dels Joves que ajudarà als ciutadans d’entre els 22 i els 30 anys facilitant-los l’accés a un habitatge.
L’abast d’aquesta ajuda va destinat directament al finançament de les despeses que genera l’acció de sortir de la llar familiar per crear-ne una de pròpia; així doncs, cobrirà l’import dels dos mesos de dipòsit i el mes corrent que ha d’abonar el llogater per entrar a viure a un pis. Aquesta és una proposta del programa electoral de Liberals d’Andorra que gràcies a formar part d’un govern de coalició s’ha dut a terme.
A més, aquest programa contempla el creixement sostenible del país evitant la concentració a les parròquies centrals, ja que inclou una subvenció per a l’abonament anual del transport públic per a tots aquells joves que optin per viure fora d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. D’aquesta manera, s’aconsegueixen dos objectius:     evitar la pressió urbanística a les parròquies més poblades i promoure la mobilitat sostenible, un altre dels eixos polítics destacats de Liberals d’Andorra.
Un altre dels reptes que té al davant el nostre jovent és iniciar-se en el mercat laboral. Tots sabem que, en moltes ocasions, la manca d’experiència dificulta poder trobar feina. Un peix que es mossega la cua perquè cal tenir feina per acumular experiència laboral. També en aquest cas hem posat fil a l’agulla i el Ministeri de Presidència, Economia i Empresa, encapçalat per Jordi Gallardo, ha posat en marxa el nou programa d’ocupació que beneficiarà fins a 279 joves andorrans incentivant la seva contractació tant des del sector públic com des del sector privat a través del sistema d’ajuts i subvencions. Està previst que aquest programa sigui desplegat inicialment en un termini de sis mesos de durada, constarà d’una jornada laboral de 40 hores setmanals i el treballador percebrà una remuneració igual o superior al salari mínim. També dotarà aquelles empreses que s’hi adhereixin amb una subvenció d’entre 6.000 i 5.700 euros.
Les polítiques de joventut han d’anar més enllà d’una declaració d’intencions. Per això, és necessari unir esforços per fer-les realitat, tant des de les administracions com des del sector privat, propiciant noves oportunitats per als joves.
Vull incidir que quan les forces polítiques treballen de forma cohesionada, deixant de banda els interessos electorals, s’assoleixen el màxim d’objectius. Un bon exemple d’això és la ‘Proposta d’Acord de Joventut’ que s’està elaborant de forma transversal des de les bases joves dels partits amb representació parlamentària i SDP. Els plantejaments que s’estan elaborant han de traduir-se necessàriament en acció política d’Estat i els Liberals, com ja estem demostrant amb les nostres accions, seguirem donant tot el suport al jovent del país.

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic