Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Oriol Aguiar

Oriol Aguiar

Membre de la Comissió Política Nacional de Progressistes-SDP

 

 

Els que patim dificultats estem sols?
Els que vivim i treballem a Encamp portem mesos molt preocupats en adonar-nos que, en lloc de mirar endavant, la nostra parròquia sembla engolida en una espiral de davallada econòmica i social.

Els que hem cregut en la parròquia i hi hem bastit el nostre projecte personal i professional i l’hem desenvolupat estem força decebuts.
Cansats d’escoltar que alguns clients ens diguin que cobrem massa per la feina que fem, que estem massa lluny del centre del país, el nucli Andorra la Vella-Escaldes-Engordany, que pujar fins a Encamp no compensa... Val a dir que amb la profusió d’obres, aparcar es fa complicat, i també cal reconèixer que els aparcaments, pels serveis que té el poble i com està tot, són cars.
Són comentaris recurrents, però difícils de rebatre, doncs aquells que ens els diuen estan carregats de raó.
Paguem el nostre lloguer, llum, calefacció, taxes de neteja, impostos, Seguretat Social, i està clar que ens costa molt fer front a les nostres despeses fixes. I l’excusa de les obres no és suficient. Unes obres que ara ocupen el centre de la vila, però les pateix la parròquia, tots els negocis i vianants de la parròquia.
No som pas els únics que patim dificultats, però com que només nosaltres vivim la realitat, som coneixedors del que costa mantenir un negoci obert. Les ajudes no han arribat mai i patir per arribar a final de mes ens ha fet convertir-nos en malabaristes.
Una idea positiva seria fer els aparcaments gratuïts durant el dia, en horari comercial. No serà la fórmula màgica que farà que la cosa millori, però probablement esdevindrà un element d’atracció per als nostres clients.
Com també agrairíem que el Comú d’Encamp articulés noves i actives campanyes per potenciar el comerç i els serveis de la parròquia.
A Encamp, en molt poc temps, hem vist tancar uns quants comerços que eren prou coneguts i amb gran arrelament i no es pot deixar caure d’aquesta manera el comerç de proximitat encampadà.
Pensem que cal ajudar de forma més activa les empreses de serveis que tenim a la parròquia.
Andorra Turisme hauria de ser una eina global per al conjunt del país i no centrar-se únicament en algunes parròquies i en unes poques activitats seleccionades. Caldria que ens tinguin presents a tots. També al Pas de la Casa.
Per això defensem dues propostes ben concretes:
–Donar l’atenció que necessita i es mereix el Pas de la Casa, tant pel que fa als serveis mèdics i sanitaris com a l’accessibilitat hivernal.
–Promoure el nucli comercial del Pas de la Casa en les campanyes nacionals de turisme.
Al nostre entendre aquestes són dues qüestions que han de ser solucionades de forma immediata.
D’altra banda, a aquest escenari negatiu cal afegir-hi l’oferta semipirata que a les  xarxes  ens juga en contra: plataformes en les quals gent que no té cap registre de societats, ni titulació, ni botiga oberta, ni cap negoci constituït, aprofiten per publicitar-se, vendre articles nous i oferir serveis a preus molt sospitosament competitius. Intrusisme, competència deslleial publicada de forma gratuïta, sense cap reacció del ministeri competent.
Els progressistes hem defensat i defensem reforçar la lluita contra l’intrusisme i la competència deslleial per garantir que l’activitat econòmica es faci amb les mateixes condicions per a tothom.
És evident que el servei de lluita contra la competència deslleial és un departament del ministeri d’Economia que caldria que es potenciés i es dotés de més personal i recursos, perquè cada dia apareixen més espontanis que es creuen que per oferir un servei o vendre quelcom no cal complir les lleis.
Perquè creiem en Encamp, continuem defensant que hi ha un camí pel progrés, per no decréixer, sinó per mirar endavant amb esperança.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic