Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Eva Arasa

Eva Arasa

Periodista

 

 

Ens creiem el transport públic?
El transport públic és un dels serveis bàsics de l’Estat del benestar ja que garanteix la mobilitat de les persones per feina, compres, lleure o qualsevol altra raó que se’ns pugui acudir. Partint de la base, doncs, que l’Estat hauria de proveir aquest servei en tots els casos, el model i el grau de subvenció que hauria de rebre són aspectes que es poden discutir i que en cada època es concreten d’una o altra manera. El cert és que avui tenim dos problemes, reals i cada dia més palpables, que porten al que penso que és un ampli consens social: cal fomentar el transport públic per descongestionar la xarxa viària, a punt del col·lapse, i cal fer-ho també per avançar cap als objectius de descarbonització que ens hem fixat com a país. Recordem-ho: el 57% de les emissions de CO2 a Andorra són provocades a dia d’avui per la mobilitat i, molt especialment, per l’ús del vehicle privat en els nostres desplaçaments quotidians.

Un dia després de conèixer propostes molt interessants d’alternatives de transport segregat, un tramvia i dos telefèrics, m’ha sorprès saber de primera mà que encara no s’ha començat a compensar les companyies explotadores de les línies regulars d’autobusos pel menyscapte d’ingressos a conseqüència de la posada en marxa del nou abonament mensual a 30 euros. Fomentar l’ús del transport públic és trencar la barrera del preu per als usuaris, de ben segur, però també és garantir la viabillitat de les empreses que ofereixen el servei i posar els mitjans perquè aquest servei sigui de qualitat. Només així demostrarem que ens ho creiem de veritat.

Comentaris: 1

Comentaris

Si compensen pérdues a tothom perqué a ells no? És veritat que l'abonament està suoer bé, però si perden calers, al final no podran donar un bon servei. A veure si Govern es posa les piles.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic