Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de HMas

Hèctor Mas

Cineasta

 

 

¿Era Fangoria l’opció correcta?
Estic completament d’acord amb l’amic Andrés Luengo, que dilluns passat va comentar en aquest mateix espai que “apoteòsica, brutal o estratosfèrica” eren els adjectius que mereixia l’actuació de Fangoria de dissabte passat a la plaça de les Arcades. Artísticament sí, cert. Totes les vegades que l’he pogut escoltar en directe s’ha preocupat de sorprendre, de mostrar-se propera als seus seguidors i de convertir els seus espectacles en una gran festa.

Ara bé, com a proposta cal posar-la en dubte. Jo puc entendre que tant sí com no aquest concert s’hagués de fer en aquest lloc amb la intenció de revitalitzar la zona i treure’n el màxim profit. Però en part també penso que programar una artista d’aquest nivell en aquell espai ha estat una errada majúscula per diversos motius: en primer lloc, per seguretat. No estem parlant d’aglomeracions en un espai obert, i això suposa uns riscos que no caldria córrer. No podia deixar de pensar en quin seria el millor carrer per fugir o amagar-me en cas que succeís qualsevol cosa.

En segon lloc, per l’acústica. A banda de ser un espai petit i disposar d’un aforament ridícul, la sonoritat va ser decebedora. I és normal tenint en compte que es tracta d’un cub tancat pels quatre costats amb pocs metres de distància entre ells. Almenys per als que érem a les darreres fileres, costava sentir la veu de l’artista amb claredat i sense que estigués contaminada per uns greus provinents de totes bandes de la plaça.

I en tercer lloc, per imatge. Que quedi clar que sóc absolutament partidari de fer venir a Andorra propostes com aquesta (sempre que ens ho puguem permetre). Penso que la distància del Principat amb els països veïns ja no és un impediment perquè puguem estar al dia d’allò que agrada o que està de moda, i tenim tot el dret de gaudir-ne. Però, és clar, ¿si la fem venir i la col·loquem a actuar allà, què pensarà? Doncs que seguim sent un país petit... o simplement un poble. Recordo que fa anys la meva mare em va dir: “Jo ja vaig veure actuar l’Alaska l’any 85 davant d’unes 2.000 persones en una discoteca de Melgar de Fernamental” (un poble a la vora de Burgos). Jo la vaig veure actuar fa dos anys a Múrcia per a més de 20.000 espectadors. Que cadascú n’extregui les seves pròpies conclusions, però jo crec que no vam estar a l’altura de les circumstàncies i no vam saber donar la importància, la promoció i l’atenció que mereixia a un esdeveniment d’aquesta magnitud.

Comentaris: 2

Comentaris

He expressat en altres xarxes socials la mateixa opinió que tu en fas arribar.
La seguretat, la sonoritat i el lloc són els punts negatius d'aquest concert. Jo ja no entro a valorar quina imatge es pot endur Alaska de nosaltres ( si no he interpretat malament ) . No crec que això canvie el fet de que som un país amb les nostres peculiaritats. Doncs per donar-nos a conèixer al mon em nego a canviar segons que. La nostra identitat és la nostra historia.
Alaska s'ha fet reputació en petits concert ( la recordo amb la movida midrilleña ) ara a la tele a refuf del seu marit. Crec que el lloc va facilitar l'accés a molts curiosos no seguidors. Si hagues estat al estadi un altra cosa hagues estat.No te tant cuorum al país ( seguidors) o si?
Regina llorens

Fangoria són Alaska i Nacho, no només Alaska.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic