Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Èlia Orts

Èlia Orts

Periodista

 

 

On és l’agenda pública?
Com qualsevol Estat, Andorra té una agenda pública on es recullen les reunions que els seus representants mantenen amb homòlegs i representants de la societat civil. Evidentment, també en té una de privada, d’aquelles trobades d’interès però que per les raons que sigui –perquè es requereix discreció per no posar en perill el resultat d’una negociació o per qüestions de seguretat nacional, etcètera– no poden ser públiques. 
Però l’agenda pública a Andorra no és pública, i sovint ens trobem amb ministres que es reuneixen amb els seus homòlegs i només ho sabem l’endemà per via post a les seves xarxes socials. És cert que algunes vegades coneixem per endavant aquestes reunions, com la que s’ha de celebrar avui entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la Moncloa. Viatge que aprofitarà, juntament amb el ministre de Finances, Ramon Lladós, per trobar-se amb el governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, a qui li demanaran poder-se coordinar sobre la implementació de l’Acord d’associació amb la UE i la possibilitat que pugui exercir de prestador de darrera instància per a les entitats bancàries andorranes. 
Sigui com sigui, però, no hi ha on consultar qui es reuneix amb qui, i quan, per tractar qüestions públiques. Als països de l’entorn, institucions com el govern o el parlament tenen aquest servei d’agenda pública, que qualsevol ciutadà pot consultar i, a més, els serveis de comunicació informen els mitjans de comunicació amb antelació. 
Aquí, el nou govern es va comprometre a fer pública l’agenda, però sembla que de moment encara haurem d’esperar.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte