Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Pere Baró

Pere Baró

Secretari d'organització del Partir Socialdemòcrata

 

 

És qüestió de drets
Després de veure el darrer debat d’orientació política, m’agradaria compartir amb vosaltres una idea. I és que una cosa queda ben clara: el partit amb majoria absoluta en el nostre Consell General (majoria absoluta amb el 7% de la representació del país) no està d’acord en aprovar un dret per a les dones que hauria de ser incontestable. 
Però això no queda aquí, i és que Demòcrates per Andorra mai ha negat fermament estar en contra de l’avortament, sinó que s’escuda en el nostre model d’Estat i criminalitza les formacions que sí que hi estem a favor. És més, intenta atemorir la ciutadania amb l’excusa que l’únic objectiu del Partit Socialdemòcrata, que defensa l’avortament, no és un altre que trencar amb l’actual model d’Estat i buscar una república que seria el desastre per al nostre país. 
I la meva pregunta és: en quin moment el PS s’ha posicionat en contra del coprincipat? Senyors consellers, no hi ha pas una altra manera de justificar el ‘no’ a un dret essencial per a la dona com és l’avortament? Ja ho va deixar ben clar el president, Pere López: “El PS mai ha qüestionat el model institucional actual, però des del PS creiem en uns polítics que busquen trobar espais d’entesa i escenaris en els que tothom hi surti guanyant, deixant de banda propostes duals i fatalistes en les que només es discuteix qui acaba perdent”. I és que només fem que escoltar la gran majoria dels andorrans, que volen avortament i coprincipat.
Sincerament, i a títol personal, trobo injust que encara avui en dia ens continuem qüestionant si l’avortament és o no un dret de la dona, quan a Europa és ja afortunadament gairebé unànime el sí i el dret a decidir de les dones sobre elles mateixes, que no deixa de ser més que això. Des del PS vivim i coneixem la realitat del nostre país. Però ens neguem a dir-li ‘no’ a una dona sobre el seu propi cos. No ens toca a nosaltres decidir, és només decisió d’elles. És doncs, com defensa el mateix Pere López, la missió dels nostres polítics trobar una solució i posar fi a aquesta injustícia.
Del que sí que em sento molt orgullós és de tot el moviment social que hi ha actualment a Andorra al voltant de l’avortament. Perquè més enllà de les autoritats que legislen sense escoltar la ciutadania, grups feministes com Acció Feminista Andorra o Stop Violències no paren i continuen la seva lluita per aquest dret. És doncs, moment de continuar endavant i demostrar que aquesta nova Andorra no es cansarà i no pararà fins a tenir aquest dret, repeteixo, essencial per a les dones. Perquè si algú ha de decidir sobre el que és legal a Andorra som únicament els ciutadans i hem de dir ben alt i ben fort que aquí decidim nosaltres i, en aquest cas, en especial, cada dona, i només elles poden decidir sobre el seu cos. Podem dir que aquest moviment i aquesta lluita és imparable i no pararem fins que l’avortament sigui un dret en el nostre país, perquè volem que ho puguin fer a casa seva i no haver de marxar.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic