Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Pere Revert

Pere Revert

Enginyer d'àudio, dissenyador sonor i productor musical

 

 

Escaldes: les escales de la vergonya
Les escales de Peces Caldes són un accés molt transitat a diari per molts residents de la parròquia. És una via d’accés per molts infants i pares en hores d’entrada i sortida a les escoles de la Peletera. L’estat de brutícia permanent és lamentable. És una situació que s’ha estat denunciant al Comú des de la tardor del 2015, tot i que el problema venia d’abans. És una bona notícia saber que dins dels pressupostos del 2019 hi ha prevista una partida per renovar l’accessibilitat de la zona i entenem que podrà ser una forma de donar solució al problema, però fins que aquesta no sigui executada, és molt desagradable que la deixadesa sigui permanent.

No és una queixa personal, molts pares ho expressen en veu baixa durant el trajecte. Fa lleig per la parròquia i obliga tots els vianants a caminar literalment de puntetes per esquivar cada element de brutícia amb signes evidents d’estar incrustats a terra des de fa dies. Podem entendre que hi hagi prioritats més importants dins la gestió de la parròquia, però no s’entén la total deixadesa de la zona. Un estat luctuós que no s’observa per exemple en els entorns de Casa Comuna.

No pretenem comparar cada entorn però una mica d’atenció periòdica a les zones clarament menystingudes seria benvinguda. El mateix Comú reconeix dins el document dels pressupostos del 2019 que Peces Caldes és una zona molt transitada. Convidem, doncs, l’equip comunal que faci l’exercici de transitar-hi a les hores esmentades, no només farien un bona sessió de saltets entre pas net i brut, sinó que comprovarien la llordesa a la sola de les sabates un cop feta la pujada i baixada completa, sense comptar el risc de relliscada, amb evidents similituds de pendent amb l’escales del film L’exorcista. Comprovarien el que es denuncia des de fa anys com a zona “fosca” indesitjable de la parròquia, i probablement rebrien algun toc d’atenció dels residents que fem aquestes ziga-zagues a diari.

D’altra banda, poder fer arribar suggeriments via línia directa online amb la cònsol major de la parròquia és una iniciativa fantàstica. Però amb tots els respectes, l’execució seria millorable. Encara estic esperant una resposta al missatge enviat el passat 11 de desembre. Es desconeix si l’excusa pot ser el volum de missatges rebuts per aquesta via, i la càrrega de treball associada, i per tant convidaria que es facin públics el nombre de missives rebudes per aquesta via i els terminis mitjans de resposta. El missatge enviat a principis de desembre torna a denunciar al Comú la situació de brutícia permanent a Peces Caldes, tot recordant que hi ha mostres evidents del fet que no s’ajusta a les intencions indicades en les respostes donades per la responsable de comunicació de la corporació des de la tardor del 2015.

Sabent que la senyora cònsol major és una persona que aparentment es preocupa pel dia a dia de la parròquia i intenta ser propera a la ciutadania sense excepcions, l’ombra de sospita fa dubtar que aquesta línia directa no sigui tan directa i que no serveixi perquè els màxims responsables comunals estiguin realment al corrent dels missatges que hi arriben, ni acompleixi els objectius de transparència pels quals ha estat concebuda.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic