Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Marc Segalés

Marc Segalés

Periodista

 

 

Estirar més el braç que la màniga
La Cambra de Comerç ha fet públics els estudis elaborats per NavBlue (filial d’Airbus) i CGX (experta en infraestructures aeroportuàries) amb relació a la viabilitat de poder disposar d’un aeroport dins el territori nacional, una vella aspiració del país no només pel que podria suposar des d’un  vessant turístic i econòmic, sinó també pel reforç de la pròpia sobirania, opció, però, ja estudiada i descartada fa anys per anteriors executius.
Malgrat que els informes conclouen que és possible volar al país i situen uns terrenys comunals a Grau Roig com a lloc possible per ubicar-hi aquesta infraestructura, cal tenir present que es tracta només d’uns primers estudis que caldrà complementar amb altres força més aprofundits, i que ja d’entrada situen el cost d’aquest equipament entre els 500 i els 700 milions d’euros, una quantitat que supera, i no per poc, el pressupost anual de l’Estat.
És evident que el tema de les comunicacions és una de les assignatures pendents del país i que cal fer tot el possible per capgirar la situació actual. Ara bé, i davant de les xifres que s’està parlant, cal disposar d’un rigorós i ampli estudi cost-benefici –i no només des del vessant econòmic– abans de decidir tirar endavant un projecte d’aquestes característiques. Ser prudent, no estirar més el braç que la màniga i aprendre de l’experiència de l’aeroport de la Seu, obert el 1982 i tancat només dos anys després per no poder ser reobert fins al 2010, o de qualsevol dels que hi ha a tota capital, per petita que sigui, de província espanyola, són aspectes que caldria considerar.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic