Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Tribuna

Tribuna

 

 

Fer una Andorra per a tothom

Autor: Pere López, Susanna Vela, Judith Salazar, Jordi Font i Roger Padreny (Candidats de la llista nacional del Partit Socialdemòcrata)


El 7 d’abril els andorrans i les andorranes estem cridats a les urnes per escollir un nou Consell General que marcarà el futur del nostre país durant els pròxims quatre anys. Tenim l’oportunitat d’un canvi real per a Andorra, abandonar l’estructura feudal i per posar al centre les polítiques públiques cap al ciutadà.

Els últims vuit anys hem vist com les dues majories absolutes de DA han fet que el Govern es comporti amb una actitud absolutista cap a la ciutadania, fent lleis com la de la Funció Pública o el Codi de Relacions Laborals, que han minvat els drets dels funcionaris i dels treballadors del nostre país i no han estat consensuades ni amb els sindicats, ni amb els assalariats afectats. En canvi, els governs de DA sí que han tingut en consideració els seus amics per ajudar-los a fer-se més rics, convertint-se en un executiu clientelar i oligarca, on només s’ha premiat, i se segueix premiant, el cognom i els contactes al telèfon.

Andorra es mereix molt més, Andorra necessita fer un canvi per a tothom. El PS té un projecte de canvi, un projecte col·lectiu i d’esquerres, que vol millorar la vida dels andorrans i les andorranes, que doni sortida als mandats ciutadans, i ho farem posant el Govern al servei de les persones.

Hem vist com la societat andorrana demanda aquest canvi real a les diferents manifestacions que hi ha hagut al nostre país, com la del 17 de desembre en contra de la reforma laboral o la del 8 de març en favor del dret de les dones. La nostra ciutadania està farta de l’immobilisme i la pèrdua de drets, Andorra ha d’anar cap endavant amb il·lusió i sense deixar-se cap dret i ningú a mig camí.

Tenim grans reptes al davant; no pot ser que l’accés a un pis digne s’hagi convertit en un luxe, amb uns preus desorbitats on només poques famílies poden fer front. Nosaltres defensem l’habitatge com un dret i no com un negoci. Per això crearem un parc públic a l’abast dels que més ho necessiten i posarem a disposició de la ciutadania els més de 4.000 pisos buits que hi ha avui en dia al nostre país. També haurem de fer front a l’augment del cost de la vida a Andorra. Els salaris aquests anys no ho han pujat al mateix ritme; per això defensem un increment del salari mínim fins als 1.200 euros.

També equipararem les pensions mínimes al salari mínim. Així mateix, farem un pacte amb els agents socials, econòmics i totes les forces polítiques per la sostenibilitat de les pensions, amb l’objectiu de garantir-ne una evolució favorable. Els nostres padrins i padrines es mereixen tota la dignitat després d’haver donat tant pel nostre país. Les dones andorranes representen el canvi que necessita el nostre país. En aquesta pròxima legislatura s’haurà de donar una sortida política al mandat popular que demanda despenalitzar l’avortament.

Les dones han de decidir què fer amb el seu cos sense que ningú hi interfereixi. Però aquest canvi ha d’anar més enllà; hem d’implementar un sistema de quotes que garanteixi la igualtat de tracte tant a l’Administració pública com al sector privat. També hem de garantir els protocols en casos de violència de gènere, ja que el Govern ha de defensar la seguretat de les dones davant el masclisme.

Per poder portar totes aquestes mesures a terme necessitem un canvi real al nostre país, on es posi el govern i el Consell General al servei del ciutadà, perquè necessitem un govern que millori la qualitat de vida dels nostres ciutadans, però que ho faci pensant amb ells. Necessitem, volem un canvi per fer una Andorra per a tothom.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic