Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Ludmilla Lacueva Canut

Ludmilla Lacueva Canut

Escriptora

 

 

Festa a Sant Julià
En els temps en què no existien les xarxes socials i els canals de comunicació eren mínims, els hotelers havien d’usar el seu enginy per entretenir la seva clientela i atraure turisme, i era l’estiu el moment més propici. I així ho va entendre el Sr. Ramon Pauls de l’hotel Germà  de Sant Julià de Lòria, que l’any 1968 va tenir la idea d’organitzar un espectacle folklòric amb la col·laboració de l’Esbart Santa Anna.
El que havia de ser una petita festa es va transformar en un festival! A través d’altaveus va avisar els campistes de les rodalies i aquests, unes 800 persones, ni més ni menys, van acceptar la invitació... Durant molts dies es va parlar d’aquella festa que havia estat tot un èxit i l’Esbart Santa Anna va ser aplaudit amb escreix per una audiència completament entregada.
Els cinquanta-cinc belgues que s’allotjaven en aquell moment a l’hotel Germà es van desfer en elogis per l’acolliment del seu hoste i sobretot per l’hospitalitat andorrana. Un dels integrants del grup, el Sr. Robert Devos, president del sindicat d’iniciativa de Mouscron, va remetre al Sr. Pauls un diploma d’honor de la ciutat per la seva manera de rebre els turistes, el seu immens desig de donar plena satisfacció i moltes ganes de tornar.
La curiositat d’aquest diploma radica en el fet que estava pintat sobre una llosa. Fins aquell dia només havia estat atorgat a sis hotelers de França i el Sr. Ramon Pauls era l’únic hoteler andorrà que gaudia d’aquest reconeixement.
La parròquia laurediana no escatimava esforços i un any més tard organitzava el Dia del turista. A les onze del matí  va començar la festa a la plaça dels telèfons, on l’equip de Sud-Radio i de l’Indépendant iniciaven un programa de noranta minuts amb el repartiment de nombrosos regals per als turistes. No podia mancar l’aperitiu amb begudes i tapes, ofert per la casa Ricard, que sembla que va desaparèixer a gran velocitat. Unes joves de Foment Lauredià repartien puros i bombons. 
A les cinc de la tarda els esperava l’orquestra Henry Fleurant, així com unes taules amb coques, porrons de moscatell i ampolles de l’Esclop, licor típic andorrà. No cal dir que també van volar. L’Esbart Santa Anna va rellevar l’orquestra amb un repertori molt apreciat de balls folklòrics. I, ja per finalitzar, es va fer un homenatge al turista 500 000 de l’any, que va recaure en una jove de 16 anys de Rouen, que s’allotjava a l’hotel Barcelona. Entre altres regals se la va agraciar amb una estada hivernal de dues setmanes a càrrec dels hotels Pol i Coprínceps. 
Està clar que la professionalitat sempre té premi i, per mal dades que vinguin, el moment del reconeixement arribarà. No hem de desistir mai. El turisme andorrà ha tingut alts i baixos però no hem d’oblidar que en un país com el nostre hi trobarem sempre persones treballadores, persistents i amb ganes de posar molt alt el llistó de l’excel·lència. 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic