L’hotel Pol s’enorgullia d’haver estat dels primers a servir a les autoritats comunals del Comú, per Canòlich, la primera paella i també els primers gelats de Sant Julià gràcies a una màquina a manovella.
El tipus de clientela que tenien era principalment turistes que venien a l’estiu i contrabandistes. Antoni Cerqueda i la seva esposa, la Teresa, havien sabut guanyar-se l’estima dels clients, que eren sempre fidels. Fins i tot tenien un client que feia 45 anys que s’hostatjava al seu establiment. Aquest senyor francès havia vingut a hostatjar-se en la seva primera visita al Principat en un hotel de Sant Julià, i al cap de dos dies, no trobant-se bé en aquest indret va decidir marxar. Al quiosc on havia comprat el diari van recomanar-li l’Hotel Pol i des d’aquell dia havia vingut cada any, primer a Sant Julià i després a l’Hotel Cerqueda. Els anys varen anar passant i finalment, el 1967, es van traslladar a l’hotel de la seva propietat a Santa Coloma. 
En marxar el matrimoni Cerqueda, els propietaris, Maria Rosa Pol i el seu marit, Amadeu Piqueras, van decidir tirar avall l’edifici del 1931 i construir-ne un de nou. I així fou que, seguint la tradició familiar, l’Hotel Pol tornà a obrir les seves portes el 1968 amb un altre aspecte i tots els avenços moderns de l’època ampliant-lo vuit anys més tard per tal de suplir les mancances d’habitacions. L’hotel tenia 60 habitacions i deu suites. L’any 1968, quan van començar, tancaven des del 12 d’octubre fins a Pasqua, i obrien només durant quinze dies per Nadal. Més endavant ja van tenir-lo obert tot l’any. En el prospecte que van editar en el moment de la seva obertura anunciaven que l’hotel gaudia d’una situació tranquil·la, de confort i d’aparcament privat. La tarifa de l’hotel per a una persona era la següent: habitació (amb cambra de bany), 200 pessetes; sopar, 200 pessetes, esmorzar 50, pessetes. La clientela era principalment espanyola i venien com a particulars, ja que l’hotel no acceptava grups per ser un hotel molt tranquil i sense sorolls que poguessin destorbar la quietud que s’hi respirava. 
Els hotels del Principat d’Andorra solien preparar àpats que tenien lloc a l’exterior de l’establiment quan l’ocasió ho requeria. Com a actes especials que havia organitzat l’Hotel Pol hi havia els àpats per a les autoritats a Meritxell i la inauguració de la restauració de la capella de la Verge de Canòlich. Aquest acte tingué lloc el 30 de setembre del 1979 i l’àpat oficial que oferí el Comú de Sant Julià de Lòria va comptar amb la presència de S.E. Joan Martí i Alanis, copríncep episcopal.  
L’Hotel Pol va tancar les portes, però ens queda el record de la Maria Rosa Pol i Amadeu Piqueras, que van posar tots els mitjans que tenien a l’abast per tal d’oferir un ambient acollidor i familiar per als clients que els visitaven.