Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de andresluengo

Andrés Luengo

Periodista

 

 

Jiménez del Oso era català
Perdonin que insistim sobre l’Institut Nova Història, el xiringuito de Jordi Bilbeny i la seva tropa d’historiadors (?) alternatius. Oliver Vergés en parlava l’altre dia aquí al costat. Amb el fre de mà posat perquè s’hi jugava que el posessin al sac dels botiflers. Nosaltres, en fi, ja hi som, al costat dels dolents. Però ni així se’n va escapar, el meu amic Oliver. El linxament ja ha començat. Un amable tuiter li ho va dir clarament: “Acarnissar-te amb l’INH ja ho fan els Ñ; no cal la vostra aportació”. El missatge és diàfan i resumeix un dels motius pels quals el procés descarrilarà: per la Causa, tot s’hi val. Des del cop parlamentari fins a la partida de pòquer amb farol o la mentida més barroera amanida amb xerrameca nacional. Un altre tuiter li demana cruelment un cara a cara amb Bilbeny! S’imaginen haver de demostrar que ni Colom ni Cervantes ni Shakespeare ni Lleonard ni Teresa de Jesús eren catalans? O que Joanot Martorell ja va fer prou a escriure Tirant lo Blanch, que no li cal la glòria afegida de La Celestina!? És cert que sempre hi haurà sonats disposats a creure que Armstrong no va trepitjar la Lluna i que Kennedy va caure víctima de la CIA. Però si finalment es demostra, en fi, que Cervantes va néixer a Alcalà i no a Xixona, tant se’ls en fotrà, perquè la intenció era bona, virginal: desemmascarar la pèrfida Espanya. I com a premi als serveis prestats, ja li buscaran un racó a TV3 perquè pugui exercir d’Iker Jiménez o de Jiménez del Oso. Que, per cert, també era català: d’Os de Civís, naturalment. Dit això, no es perdin la ponència del gran Bilbeny, demà a la Universitat Nova Història [sic] de Montblanc: La barretina, símbol universal català de llibertat. No és sensacional? Seguim!

Comentaris: 2

Comentaris

Malgrat que potser amb mirades diferents, coincideixo en el fons del què dius. Hi ha qui creu que per la causa tot s'hi val. Per qualsevol causa. Si per construir un nou país hem de dir que Espanya ens ha robat la història; endavant. Si per evitar que es construeixin mesquites hem de dir que Europa sempre ha estat cristiana; endavant. Si per crear una raça superior hem de dir que uns altres (gitanos, homosexuals o jueus) són inferiors; endavant. Totes les causes tenen els seus sonats. Personalment sóc dels partidaris de la creació d'una república catalana (no me n'he amagat mai), però no a qualsevol preu. I menys al preu de tergiversar interessadament la història.

Dius:
És cert que sempre hi haurà sonats disposats a creure que Armstrong no va trepitjar la Lluna i que Kennedy va caure víctima de la CIA.
Sou boníssims. Pregunta: Els que no creguin que Jesús sigui fill de Déu també seran titllats de sonats. Tu també ets doctor?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic