Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Pere Baró

Pere Baró

Secretari d'organització del Partir Socialdemòcrata

 

 

Jo també soc feminista

Jo també soc feminista
El feminisme i la seva lluita no és només cosa de dones. És més, els homes hi hem de participar de forma activa, i no només amb el suport incondicional envers elles, sinó que entre nosaltres mateixos. Aquesta és una de les conclusions que es van treure dilluns passat a la taula rodona que vam organitzar des del Partit Socialdemòcrata i moderat per la coordinadora de la secretaria de polítiques d’igualtat del Partit i membre de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra, Liliana Ribeiro, amb dos ponents de la talla de la nostra consellera general Rosa Gili i la política tunisiana i vicepresidenta de la Internacional Socialista de Dones, Hella Ben Youssef.

I és que, després de gairebé dues hores d’interessant debat de com ho hem de fer per arribar a la igualtat entre homes i dones, vam extreure aquesta conclusió: el feminisme i la seva lluita han de ser tots, perquè no parlem ni d’homes ni de dones, sinó de persones que només reclamen el que demanaria tothom: igualtat. Perquè una societat sense igualtat real és injusta, i aquest ha de ser el crit d’homes i dones. Volem una societat justa que no miri sexes, sinó que se centri només en aptituds, capacitats i coneixements, que esdevingui lliure per a tothom i en la qual no ens qüestionem si hem de legislar en el cos i en els drets de les dones, perquè no ho fem en els dels homes.

Molts creuen que el feminisme ha de deixar d’existir en ple segle XXI, ja que hi ha altres opcions d’arribar a fer-se sentir, però jo soc del parer que només acabarà quan la igualtat sigui real. Hi estem lluny encara? Doncs només hem de mirar tot el camí que ens queda per fer al Principat per no anar més lluny: escletxa salarial entre homes i dones d’uns 500 euros, manca de conciliació familiar, l’existència encara del sostre de vidre per a moltes dones i la poca representativitat als consells d’administració de les diverses entitats i empreses públiques del país. Sense parlar del dret que els prenem de decidir i legislar sobre el seu cos sense cap mena de pudor.

Doncs sí, per coses com aquestes jo també soc feminista, jo també lluito amb les dones i també vull una igualtat justa, perquè avui poden ser les dones, però demà podem ser nosaltres i de ben segur que elles estaran amb nosaltres. Continuem aquesta recerca de la veritable igualtat perquè només així el país podrà avançar. Tots units som més forts. VIRTUS UNITA FORTIOR feministes.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic