Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de ARossell

Amadeu Rossell

Secretari General de Liberals d'Andorra

 

 

Joves amb un futur en la política
Aquests dies hem viscut, com succeeix cada any, la irrupció dels joves del país a la seu del Consell General. La celebració del Consell dels joves resulta ser, irremeiablement, un cop d’aire fresc i net que renova l’oxigen enrarit que sura a les dependències del màxim exponent de la sobirania popular.

Els joves representen, i no tan sols quan parlem de política, el present i sortosament el futur del país. Uns joves exempts, per poc temps segurament, dels maleïts i capciosos tics de la classe política consolidada i, lamentablement, ja revinguda.

I no obstant aquests auguris de segura i lògica pèrdua de la innocència política, alguns dels nostres joves, i alguns dels que han assistit a la sessió del ple del ja solemne Consell jove, esdevindran polítics... dels de càrrec i reconeixement. Polítics de carrera, en definitiva.

Tant de bo sigui així i tant de bo que aquests nous polítics aportin noves formes d’entendre i de gestionar la res publica. Tant de bo que desembarquin nous conceptes i tant de bo que, al mateix temps, es recuperin aquells vells estils del passat, quan la paraula era de pedra picada i les formes, respectades gairebé amb la vida. Tant de bo la modernitat dels nous polítics ens acosti a les velles honestedats, ara amagades, i ens retorni aquelles fortes conviccions fonamentades en el principi de l’interès general per sobre dels interessos particulars.

Els joves han estat, són i seran l’única aposta vàlida i efectiva per canviar allò que s’ha de canviar i per assegurar allò que ha de perdurar. I si aquests joves, polítics i no polítics, saben fer una bona lectura dels vells escrits i una acurada interpretació dels antics usos i costums potser, i només potser, podrem tenir esperança en la recuperació de la integritat dels conductors i governants del país.

Els que abans, i encara ara, es definien com “la canalla” són els que han de tirar endavant allò que els actuals, i no tan joves, polítics els deixaran en herència.

L’actual generació de càrrecs polítics, com ho van ser els anteriors, només són dipositaris i custodis del patrimoni tangible i intangible heretat. Molta cura amb el que es fa dels béns materials i immaterials del país... Però mentrestant això no arriba i es converteix en realitat, cal que estenem una catifa vermella per a aquells d’aquests joves que, any rere any, senten la crida de la cosa pública, de la creació de la llei, del plaer del debat i del sentiment de servei al país..., al seu país.

D’ells és el futur i d’ells serà la responsabilitat de fer allò que, humilment, també han anat fent els anteriors conductors de la nostra societat: custodiar i millorar el llegat que rebin.

Tant de bo que allò que els arribi a les mans sigui, si més no, digne del que van treballar amb molt sacrifici els antics i que va fer d’Andorra un país pròsper.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic