Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de OVilella

Oriol Vilella Sala

Músic

 

 

La cultura en temps de Covid-19
Un any més, força més tard que habitualment a causa de les estranyes circumstàncies que hem viscut aquests darrers mesos, el ministeri de Cultura ha publicat les subvencions que atorga als nous projectes culturals i a les associacions, i m’ha agradat molt veure que de nou hi haurà una nova fornada de discs de música andorrana. Els conjunts veterans, com Persefone i Hysteriofunk, podran enllestir els seus respectius sisens discs, els dos degans de la música andorrana empatats a produccions discogràfiques. Lluís Cartes també traurà el seu homenatge als poetes, serà el cinquè treball del cantautor andorrà, i el quart de Madretomasa, que aquest cop l’editaran en vinil. I Quim Salvat, després de Quan la música pot anar més enllà, entra de nou a l’estudi.
Però el que més m’agrada, i molt, és veure que hi ha força debuts, com ara el de la jove Sara Núñez, amb la seva portentosa veu que està fent sonar per Barcelona. Un altre debut, el de la banda Violentos, un nou conjunt de rock aparegut fa pocs anys al panorama musical andorrà però que des d’un bon principi han fet temes propis; una actitud més que lloable: bravo! També tindrem el debut del Tren de la Musa, una altra banda que defensa la composició pròpia, amb el Jacob Díaz al darrere.
Però el que m’ha fet més il·lusió ha estat veure que el perseverant Toni Fernández podrà fer un any més el seu concurs de cançó d’autor; serà el quart, si no m’erro, i això ja comença a fer flaire de consolidació. Preparem-nos doncs a veure, aquesta tardor, la desfilada de cantautors, andorrans i de fora, defensant les seves cançons sobre les taules de la Fada Ignorant, el local que, gràcies a la constància del seu propietari, encara ofereix música en viu regularment. I em pregunto, com pot ser que a cap marca comercial li interessi patrocinar un esdeveniment així? Aquest concurs val molts diners i la subvenció no cobreix la totalitat de les despeses del projecte, ni d’aquest ni de cap, tot sigui dit, però se’m fa estrany que cap marca comercial no vegi aquest concurs com una manera de tenir visibilitat, això que ara es valora tant; aquesta visibilitat que moltes vegades ens ofereixen als músics per tocar gratuïtament en algun lloc.
Sigui com sigui crec que s’ha de valorar moltíssim l’esforç del ministeri de Cultura per mantenir aquestes subvencions en els temps de la Covid-19, i a la vegada fer que la discografia dels musics andorrans creixi, ja que finalment això és el que quedarà com a testimoni d’un temps i com a patrimoni cultural del país.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic