Diari digital d'Andorra Bondia

‘La cultura no s’atura’

Autor: Cerni Pol, David Cruz, Eva Choy, Guillem Forné, Miquel Canturri i Sonia Carrillo


Sota aquest nom, sis comuns, juntament amb el ministeri de Cultura, ens hem unit per donar un nou impuls a la nostra apreciada cultura, que tant està patint els efectes d’aquesta crisi mundial. Un petit alè de suport que permetrà a més de 100 artistes i prop de 50 tècnics i empreses del sector cultural tornar a oferir el seu talent i dedicació per a tots nosaltres. És tan sols l’inici, no és suficient, tampoc solucionarem el problema d’arrel, però hem de fer el primer pas perquè així sigui. És un projecte ambiciós que no acabarà pas amb la darrera actuació programada, volem que esdevingui la primera pedra d’un programa amb continuïtat que, a poc a poc, vagi completant l’oferta cultural i possibilitant que cada dia més artistes es retrobin amb el seu hàbitat natural, l’escenari, el  llenç, la càmera, el llibre o qualsevol lloc on es permeti deixar fluir la seva imaginació.
Tot plegat, esdevé una iniciativa paral·lela a la programació que els distints comuns continuem programant a les respectives parròquies, en cap cas en substitueix dit calendari, ans al contrari, s’hi afegeix. Som conscients de les limitacions a nivell pressupostari amb les quals, ara més que mai, les nostres corporacions han de lidiar per oferir el màxim possible al ciutadà, també a nivell cultural. Aquest projecte, doncs, ens situa en un nou horitzó per poder arribar més enllà del que mai hauríem pensat, la partida que hi hem destinat conjuntament possibilita allò que seria impensable d’assumir a nivell individual. Aquí rau la importància d’aquest projecte.
Aparcant les fronteres parroquials, els interessos propis i fins i tot els colors polítics, hem assolit una entesa inèdita entre set corporacions per un únic bé en comú. Amb la voluntat i la gran implicació de la ministra, l’acord entre els consellers comunals i també, gràcies a la gran tasca que han desenvolupat els coordinadors d’aquest projecte per elaborar un programa tan  ampli, divers i equitatiu, ara tan  sols ens queda gaudir d’aquestes 50 activitats que s’oferiran durant els pròxims tres mesos, uns esdeveniments que mai haurien pogut veure la llum si no fos per aquest ampli consens.
El teixit cultural andorrà ha estat a l’altura de les difícils circumstàncies viscudes, demostrant el seu caràcter i la seva solidaritat, emplenant les xarxes socials de música, dansa, poesia, pintura, humor i un llarguíssim etcètera, i tot, tan sols per fer-nos passar una bona estona quan més ho hem necessitat. Una tasca encomiable que mereix ser resposta i tots plegats continuarem al peu del canó per tirar endavant. 
És molt d’hora per parlar del futur, doncs aquest present encara ens té empresonats, però necessitem creure-hi, pensar que algun dia recordarem aquesta etapa com quelcom molt llunyà, i quan arribi aquell dia, també recordarem tot el que van fer els artistes per nosaltres i el que van haver de patir per tirar endavant la seva noble professió. Desitgem que aquest dia no es faci esperar massa. Necessitem tornar a sentir aquell grup de música a primera fila, ballant despreocupats per si estem massa a prop l’un de l’altre, necessitem tornar a veure les sales plenes de gom a gom, oblidar aquells termes tan molestos com ho són aforaments limitats, distanciament, mesures sanitàries o mascareta. Tard o d’hora hi arribarem, no obstant això, ara ens toca seguir lluitant, demostrant el gran valor que tenim com a societat, és feina de tots i creiem fermament que ho estem aconseguint. Paciència, perseverança i ànim, seguirem al costat de la cultura perquè en surti més reforçada que mai, doncs... 
La cultura no s’atura!

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic