Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Carine Montaner

Carine Montaner

Consellera general de Terceravia + Unió Laurediana i Independents

 

 

La importància del talent femení en política i arreu!
Terceravia va anar a la recerca del talent femení per ocupar les primeres files de les llistes electorals que concorreran a les pròximes eleccions generals. Volia dones a les llistes electorals en llocs susceptibles de ser elegibles, convençuda que tenir més dones en l’esfera política aportaria molt més a la nostra societat actual. D’altra banda, Terceravia afirma que la paritat creixent està reconeguda com un vector d’innovació, de modernització, aporta també una nova dinàmica als partits polítics i una sensibilitat diferent que permet enriquir els debats. En el si de Terceravia s’ha creat una complicitat real i una solidaritat natural entre les dones.

Convençuts que la dona ha de tenir un paper rellevant en la nostra societat, conscients de la persistència de certs comportaments masclistes, coneixedors del potencial de les dones i dels estudis que demostren la propensió de la dona a infravalorar-se, les dones i els homes que formen l’equip de Terceravia proposem treballar l’eix educatiu per reforçar l’autoestima i la valentia del gènere femení a través de programes educatius específics parcials per a les nenes a partir dels 3 anys, tal com ho fan a Islàndia, on s’han obtingut resultats significatius sobre la qüestió. També volem impulsar programes concrets parcials per als nens per tal de desenvolupar la seva part emocional i inculcar-los el respecte per les nenes.

També ens plantegem coeducar les nenes i els nens a ser tolerants, assertius, empàtics, respectuosos i que tinguin una autoestima forta. Cal aplicar els coneixements de les neurociències en matèria educativa. Tal com deia Nelson Mandela “l’educació és l’arma més poderosa per canviar el món”. En paral·lel, Terceravia veu necessari impulsar, des del Govern, una programació anual de tallers sobre el tema del lideratge femení i sobre l’emprenedoria en femení oberts a totes les dones del país.

Estic convençuda que aquestes propostes reforçarien el paper de la dona a la nostra societat, i permetria esborrar estereotips de gènere que determinen el comportament dels homes i de les dones, en cada situació, en funció dels rols assignats.

Per acabar, amb motiu del dia de la dona, permeteu-me fer un homenatge especial a totes les dones d’Andorra lluitadores i particularment a les que van tenir el coratge, la valentia, la tenacitat i l’habilitat de lluitar per aconseguir els seus drets polítics. Drets fonamentals per tal de poder canviar les coses, per triar els seus representants polítics i per ser elles mateixes en primera línia política.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic