Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de ARossell

Amadeu Rossell

Secretari General de Liberals d'Andorra

 

 

La Massana, territori biker...
D’aquesta ja se n’ha parlat força, com no pot ser d’una altra manera, però mai es suficient per destacar aquelles iniciatives que, a base de perseverança, insistència, habilitat negociadora i bona predisposició s’assoleixen de forma clara i es consoliden en el temps. M’estic referint a les diferents proves internacionals de BTT, o bicicleta de muntanya, que es disputen a les muntanyes de La Massana al llarg de l’any, en les seves diferents disciplines.

Els Mundials, la Copa del Mon, la Maxi Avalanche, la Copa Catalana... Aquests esdeveniments són bona prova del creixement i consolidació del calendari biker internacional que recala, cada any, als nostre pendents, camins i boscos. Uns esdeveniments, tots ells internacionals i d’abast mediàtic global, que mouen televisions, premsa, espònsors, marques, pilots i molta, molta gent al voltant. Unes proves que, per les seves característiques, situen el país, Andorra, i molt especialment la parròquia, La Massana, al mapamundi dels amants de les sensacions fortes.

Val a dir que el món de l’esport lligat a l’adrenalina és força curiós. És fet comprovat que aquells que practiquen la BTT, ja sigui en descens, cross-country, carretera o qualsevol altra modalitat, també acostumen de forma majoritària a practicar esports d’hivern relacionats amb la neu i la muntanya, en qualsevol de les seves disciplines i varietats. Bingo, doncs! I quina millor forma de fer publicitat de les nostres estacions, camps de neu i dominis, que tenint-los entre nosaltres als estius fent bicicleta? Quina millor forma de fer-los conèixer el país, la nostra gent acollidora, la gastronomia rica i diversa, la nostra cultura i el nostre comerç que tenint-los entre nosaltres, fent allò que més els agrada?

D’altra banda, ja molt més professionalitzada, quin millor aparador internacional que ser la seu, cada any des de ja en fa uns quants, de la Copa del Món amb menció especial dels mitjans i corredors cap a l’organització, cap als magnífics circuïts de cursa i serveis que ofereix La Massana, i el país en general? Aquestes mencions, vàlides com a felicitacions, van dirigides a aquells, tots aquells, responsables polítics, organitzadors i anònims que hi posen el seu esforç, habilitats, convenciment i compromís per fer-ho possible. En conec uns quants de molt a prop, i puc afirmar que el seu nivell de compromís i de dedicació són dignes de destacar.

Definitivament, La Massana és territori biker... Però no puc deixar passar l’oportunitat d’aquesta tribuna per ser just i ampliar aquesta afirmació a tota la resta del territori andorrà dient que Andorra és país de bicicletes. És país de ciclisme.

Bona prova d’això són les constants arribades i sortides de proves, també internacionals, de ciclisme en carretera. Any sí i any també rebem la visita de la caravana multicolor, ja sigui la Volta a Catalunya, la Vuelta a España o, de tant en tant, l’Everest del ciclisme mundial, el Tour de França... Sense deixar de banda, però, les proves estrella nacionals, pròpies i amb etiqueta de la terra.

La Purito... De la mà del magnífic ciclista professional Joaquim Rodríguez, veritable ambaixador d’Andorra a ple temps, aquesta dura prova ja s’ha convertit en un referent internacional de l’escalada en bicicleta, amb una bona colla de noms destacats a la línia de sortida. I finalment La Volta als Ports, que va ocupant espai i prestigi en l’àmbit de la ruta alhora que es consolida com a prova i cita obligada de tots aquells que estimen el ciclisme en ruta, els desnivells notables, uns magnífics paisatges i bon ambient en colla.

Andorra és testimoni directe de l’esforç dels titans dels pedals i també plaça de recollida i descans de molts d’aquests grans de la bicicleta, que han decidit establir la seva base de vida i família a casa nostra. Uns grans del pedal que porten el nom d’Andorra arreu i que es comprometen amb el país, també de portes endins. A ells, als famosos i als menys o gens famosos, els dedico aquestes paraules d’admiració esportiva i de complicitat andorrana.

Sí: Andorra és territori biker!

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic