Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de TDiaztorrent

Txema Díaz-Torrent

Professor

 

 

La solució a tots els meus problemes
Sempre he tingut tendència natural a relativitzar els problemes derivats de la cosa quotidiana, els que ens assalten en els quefers diaris, però la situació començava a superar-me. Poc esperava jo que la solució al meu desfici arribaria en la forma del petit paperet fotocopiat que vaig rescatar de l’avern de la bústia, en tornar a casa. Els déus m’enviaven un dels seus instruments en aquest món: El Maestro.
Al breu passamà, el gran i cèlebre mèdium espiritual amb habilitats paranormals, i dècades d’experiència a les esquenes, oferia la seva mestria en alta màgia africana, que gairebé res té a veure amb la baixa bruixeria de Villabotijos, que ataca qüestions de caràcter ben diferent. Afirmava ser capaç de desembrollar tota mena d’atzucacs, mercès a unes capacitats innates com a curandero, ja fossin per recuperar la parella o l’amor perdut –només aquells, s’entén, que volguessin fer-ho– o progressar en els negocis, per al qual es podia deduir que era necessari tenir-ne un, potser atraient nous clients. Les seves arts podien contribuir a procurar-nos sort i diners o ajudar-nos a mantenir el lloc de treball, però no hi apareixia per enlloc la probabilitat de trobar-nos feina. D’això es desprenia que l’home optava per no caure en l’intrusisme professional i deixava aquests menesters en mans de les oficines d’ocupació i ETTs. Garantia també l’èxit en exàmens (aquí se la jugava amb les acadèmies) o en judicis –ai, el lobby dels advocats...– i, ja pròpiament en el reialme de l’esotèric, lluitava contra el mal d’ull o els encanteris. El seu àmbit d’actuació s’estenia, a més a més, a la depressió, les afeccions cròniques, i la impotència sexual, “etc.”, deia la nota. Prometia resultats amb eficàcia, discreció i rapidesa: entre vint-i-quatre hores o tres dies, però no esmentava la possibilitat de fer-ho, posem per cas, en un dia i mig. En la fetilleria, com amb els orgasmes, tot té els seus temps, vaig pensar. I després de ponderar detingudament les alternatives, li enviava un missatge al número de telèfon que acompanyava l’anunci. 
“Maestro, necessito ajuda: la dona va marxar amb l’amor de la meva vida –fixi’s que no coincideixen–, i han obert una botigueta que els va d’allò més bé i que voldria, a ser possible, enfonsar més d’hora que tard... A més, gaudeixen d’una salut immillorable, i per postres la meva ecs ha aprovat les opos! –s’hi pot fer res? Els he tirat a sobre tots els encanteris que em sabia, però no els fa deprimir ni Déu, al contrari, tinc per cert que es fan uns tips de cardar de ca l’ample. Com ho veu? Complicat?” Em va respondre quasi immediatament: “Res. Està xupat: en tindré prou amb trenta-quatre hores, sis minuts i trenta-dos segons, exactament.”

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic