Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de David Murias

David Murias

Filòsof

 

 

La sort
La benaurada sort. Aquesta cadena de circumstàncies fortuïtes que de cop apareixen a la teva vida. Aquest com que et porta on tu vols anar. Aquesta força suprema de la natura que amb un espetec de dits arma el pla ideal per aconseguir allò que tu desitges. La sort és una ajuda divina. Un cop de mà dels déus.

I per què tan maltractada i desaprofitada en la nostra societat actual? És terrible quan escolto la veu de la gent dir “has tingut sort”, en aquest to despectiu i de desvalor, com si el que aconsegueix les coses amb sort fora menys. Menys que la voluntat i l’esforç, que serien els actors antagònics de la sort, i al mateix temps els aclamats i principis respectats en la nostra societat racional. En aquest sistema de producció i consumisme, la sort, moralment parlant, és un factor de desprestigi que resta valor a l’assoliment de l’individu. El que realment val és la voluntat d’esforç, l’acció, treballar.

El paradigma filosòfic del concepte sort ens porta a un debat existencial de com viure, de com actuar i afrontar les coses, de com encarar les circumstàncies i les situacions. I, si apliquéssim el principi de la simplicitat, veuríem que per a la salut de l’ésser humà la vida és molt més còmoda, saludable i feliç aplicant la sort que no solament la voluntat del treball i de l’esforç. I dic “no només” perquè l’acció és bàsica per conquerir les fites o els desitjos, cal aplicar-la, però no únicament des d’ella s’arriba als resultats. Al treball i a la voluntat cal sumar-li, necessàriament, la sort, perquè sense ella sí que no és possible res. De fet, això és el que marca el destí en la vida de les persones exitoses i de les que no: tenir o no tenir sort, a part de la seva capacitat d’esforç i conquesta. Els individus exitosos utilitzen la sort. Creuen en ella com un element més en la construcció del seu camí per a la consecució de les metes. Les persones que no són reeixides s’esforcen i s’esforcen però no arriben realment a tot el que volen, es queden en el camí. Són de ment lògica i racional, sense mires més enllà dels cinc sentits. I és curiós, però si observes, per contrapartida, la ment de les persones exitoses veuràs que tots ells tenen un pensament més màgic i obert al tot. Confien que el no-res els doni alguna cosa. Confien que succeeixi alguna cosa, no es carreguen en les seves espatlles tota la responsabilitat. I aquesta cosa és la sort, un fenomen que apareix des de les albors de la humanitat i en el qual l’ésser humà sempre ha confiat per viure.

El coneixement que explica i ensenya a utilitzar la sort és l’anomenada màgia. Jesús i tots els grans mestres van aprendre a fer màgia. A través d’aquesta ensenyança  aconseguien el que volien sempre. Els assistia la sort en forma de casualitats, i mitjançant situacions no esperades i connectades entre si resolien i donaven resposta a les circumstàncies de la vida, així com també creaven les realitats que desitjaven viure. La màgia serveix per a la vida, és un mètode de vida on no t’has d’esforçar tant perquè sense que tu pensis t’apareixen casualitats i et passen coses que són el motiu de l’assoliment dels teus desitjos. Tot és més fàcil i senzill.

El consell és que visquis la teva vida aplicant la sort. Recolliràs salut, riquesa, abundància, bellesa i molta, molta felicitat. I perquè la sort t’assisteixi has d’aprendre una veritat existencial del mateix univers: la sort la manegen les forces divines; per tant, cada vegada que vulguis que la sort vingui a tu demana-li a aquest ésser omnipotent, a aquesta intel·ligència, a aquest motor de tot el que tu vols que et passi. I no pensis com et succeirà. Això deixa-ho a l’Univers, ell t’enviarà la sort. D’alguna manera passarà. Simplement confia.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic