Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Mercè Miguel

Mercè Miguel

Tècnica de sensibilització d'Unicef Andorra

 

 

L’advocacia a Unicef




L’advocacia a Unicef és el conjunt de pràctiques que busquen intercedir o parlar en favor d’una causa fins a modificar les polítiques públiques a favor d’aquesta. El principal objectiu és aconseguir la modificació o establiment de lleis que afavoreixin la causa defensada. 

Per a nosaltres, l’advocacia és imprescindible per fer front a les desigualtats dels infants i portar la seva situació a l’avantguarda de l’agenda dels que prenen decisions. És un mitjà per buscar un canvi en el govern, les actituds, el poder, les relacions socials i el funcionament institucional.

Des de l’àrea d’advocacia d’Unicef Andorra dissenyem estratègies i accions per aconseguir corregir els desequilibris, la iniquitat i les desigualtats, promoure els drets humans, la justícia social i un model d’ambient saludable, a partir de col·laboracions diverses, però sobretot fent participar el col·lectiu de persones que ens ocupa i que per a nosaltres tenen molt a dir: els infants i els adolescents.

L’advocacia implica sensibilitzar i comunicar sobre la protecció dels drets dels infants, com a base de qualsevol societat democràtica madura, permetre que els nostres infants i adolescents siguin escoltats en el nivell més alt, com a ciutadans de ple dret que són, facilitant la creació de plataformes on puguin compartir les seves necessitats i preocupacions, les seves pors i els seus neguits, les seves il·lusions i els seus projectes.

La recerca dins l’advocacia és fonamental per tal d’il·lustrar les causes i solucions d’un problema, formular recomanacions que puguin ser abordades pels responsables polítics i parts interessades i generar publicacions, material i recursos per a promoure els drets de la infància des de qualsevol àmbit: familiar, escolar, empresarial i institucional.
Durant el passat 2019, Unicef Andorra ha treballat, amb la participació i col·laboració d’altres actors, sobre dos temes clau dins la campanya global #EndViolence. Aquesta campanya vol convertir les nenes i nens en defensors del canvi, poder parlar en un entorn segur i adequat quan experimenten o són testimonis de qualsevol tipus de violència. I es pretén promoure el coneixement, el comportament i el canvi d’actitud a les comunitats; facilitar la posada en marxa d’iniciatives dirigides a la infància per treballar i millorar els sistemes de resposta a la violència a les escoles o en altres entorns; mobilitzar els governs per aprovar plans d’acció nacionals o augmentar les inversions i incrementar les intervencions com donant suport a la tasca d’Unicef per acabar amb la violència contra els nens i els serveis.

Fruit d’aquest treball, des del comitè d’Andorra s’han posat a disposició d’escoles, clubs, pares i mares, joves... dues publicacions en català. Una Guia per a la prevenció de l’assetjament escolar especialment adreçada al col·lectiu de pares i mares de fills en edat escolar. El document se centra en l’escola i la família, àmbits educatius essencials per a la protecció de la infància i l’adolescència, ja que són els seus principals llocs de convivència, relació i activitat diària i un curs per a la  detecció de l’abús sexual infantil en l’àmbit de l’esport per a professionals que té com a objectiu fonamental ajudar cada persona adulta del món de l’esport (entrenadores i entrenadors, personal mèdic i sanitari, càrrecs directius i d’administració, personal de serveis generals i totes les persones que poden presenciar entrenaments o esdeveniments esportius) a identificar situacions i indicadors de malestar en els infants amb qui entra en contacte en l’àmbit de l’esport i a transmetre les seves sospites o preocupacions a les autoritats pertinents.
Ambdós documents els podràs trobar ja a la nostra web www.unicef.ad.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte