Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Ludmilla Lacueva Canut

Ludmilla Lacueva Canut

Escriptora

 

 

‘L’Andorre s’amuse’
Els estius andorrans de principis dels anys setanta sempre eren ben divertits i animats. Radio Andorra, a través del programa Opération Vacances, patrocinat, entre d’altres, pels Grans Magatzems Pyrénées, oferia un gran entreteniment als turistes que visitaven les nostres contrades. Els locals també s’hi apuntaven sempre que podien. 
El diari Midi Libre ens explica que el programa està presentat per Jacques Olive, que ho coordina des de l’estudi amb amabilitat i humor; Nathalie, que amb una veu vellutada dona consells als oients; Alain Tibolla i René Hervé, que fan el programa a l’exterior. I tot patrocinat també pels diaris francesos Midi Libre i La Dépêche. 
Aquest programa tenia lloc cada matí durant els mesos de juliol i agost, tan aviat a l’exterior, sota un sol abrasador, com, per culpa de la pluja, en un dels estudis on es congregava   una munió de seguidors. S’havia instal·lat una plataforma a l’aparcament de Radio Andorra i, al seu voltant, els turistes, que els organitzadors reconeixen que eren constants i fidels, s’afanyaven a respondre les múltiples preguntes, més o menys difícils, que els  feien els presentadors. Els oients del programa també podien respondre telefònicament. Un públic, que, segons ens relata el diari, es compta per centenars, que aclama, aplaudeix, es diverteix i crida. René Hervé presentava sovint el concurs amb un barret mexicà i els seguidors lloaven el seu esperit dinàmic. No parava ni un sol moment quiet. Les preguntes podien venir per via telefònica o per mitjà de papers, que els turistes donaven in situ al presentador. El sol fet de participar d’una manera o d’una altra ja donava dret a rebre un regal.
Els premis eren diversos: un viatge Fram, un abonament a Télé Magazine, discos, lots oferts pels magatzems Pyrénées, conserves, bosses de platja, etc. No s’especifica si els guanyadors ho han fet per via telefònica o de forma presencial. Els premis se’n van a destinacions com Brest, Tolosa, Marsella, París, Toló, La Rochelle...
Segons ens conta el diari, l’estiu de 1970 s’acaba amb un balanç de 25.000 espectadors que han passat per la plataforma instal·lada per Radio Andorra, 10.000 regals distribuïts per Grans Magatzems Pyrénées, Ricard, William Saurin, la Blanquette de Limoux, Jean Babou, Télé Magazine, les carburants Fina, voyages Fram, Midi Libre i La Dépêche du Midi. Com a curiositat, ens explica que els presentadors han signat 5.000 autògrafs, han fet 51 hores de programa en directe, han perdut 11 quilos (sic!) i només dos incidents tècnics deguts a alguna tempesta. Han fet 350 preguntes, de les quals 300 d’enviades pels oients, han rebut 6.000 trucades i 4.800 cartes per al programa i finalment han enviat 700 discos. 
Aquell estiu, al Cinema Modern, es podia veure la pel·lícula Bandolero –en castellà– amb James Stewart i, al Cinema de les Valls, Borsalino i Le pacha, amb Jean Gabin. 
Està clar que l’Andorre s’amuse per als turistes francesos.

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic