Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de David Murias

David Murias

Filòsof

 

 

L’oportunitat
Em sorprèn que a les persones els sorprengui el que ha succeït. És evident que ningú esperava concretament un virus que paralitzés la nostra vida al planeta. Però tots nosaltres, absolutament tots nosaltres, sabíem que les coses al món no anaven bé. I també sabíem que alguna cosa havia de succeir. No teníem la certesa de què podria ser exactament, però tots érem conscients que des de feia anys tot funcionava molt ràpid en les nostres vides, que tot s’havia accelerat fins a tal punt que la sensació que teníem era que vivíem sense control ni mesura.
Recordo converses amb els teus éssers estimats, amics i coneguts, reflexions en la seva més estricta intimitat abans del que ha passat. “El món va molt malament, la gent està boja, només li interessa lo material”; “mira els programes de la TV, tot és sensacionalisme i morbo, no ensenyen res, només mostren superficialitat”; “als presidents i a les multinacionals no els importem en absolut, som titelles dels seus plans”; ”no sé què fer amb el meu fill i la seva generació, els falten valors i no tenen ganes de viure, de fer, només desitgen ser youtubers i guanyar diners”; ”pobre planeta, ho estem destrossant, el canvi climàtic és la mostra del desordre natural i del mal que li estem ocasionant a la terra”; “visc estressat cada dia, i com jo tota la gent que conec, vivim amb moltíssima ansietat”...
Així podria seguir fins a acabar la pàgina d’aquest escrit. Et sonen aquestes frases? Sí, oi? Era el que dèiem tots fins que va explotar el drama de la Covid-19, un minúscul bitxet que ha provocat el final d’un món i el començament d’un nou món. Perquè quan tot torni a l’ordre a nivell mundial, que segurament trigarà molt de temps, ja res no serà igual. El món que fins llavors coneixíem s’haurà enderrocat per complet, i de les seves cendres naixerà un altre món. Aquí és on la humanitat al complet haurà de decidir, des de cada individualitat, cap a on volem anar, quin nou model de vida volem tenir, quin nou món volem construir. Hem vist que el capitalisme, o almenys el capitalisme actual, ja no ens serveix com a model de benestar. El futur de la humanitat estarà en joc en base a aquesta decisió. I cada individu haurà de triar la direcció.
Dins de la multitud de lleis naturals que coexisteixen en l’univers, n’hi ha una que destaca per sobre de les altres. És la llei causa-efecte. Aquesta llei la pots apreciar molt bé en el curs de la natura. Els agricultors la coneixen a la perfecció. Del que sembres neixen fruits, i aquests fruits són del mateix signe que les llavors que vas cultivar. Si sembres llavors de patata neixen patates, si sembres llavors de tomàquet o de maduixa et neixen tomàquets o maduixes. No pots tenir un efecte contrari a la causa que va començar el procés de creació. L’efecte sempre serà el reflex de la causa. El fruit serà exactament el que vas plantar.
Doncs bé, aquesta llei no només s’aplica a la naturalesa de la terra, també s’aplica en altres regions o aspectes de la vida humana. Et sona això de “qui fa el bé tindrà el bé i qui fa el mal tindrà el mal”? És la llei causa-efecte. En el món mental també regeix aquesta llei, i tot el que penses, dius, sents o actues són llavors que estàs cultivant en el teu interior i que tindran el seu oportú fruit fora, en el món sòlid, material i físic de la vida. I això és el que ha succeït en el món amb la Covid-19, ja que ell és l’efecte del que tots nosaltres demanàvem inconscientment. Sentíem un desequilibri en el nostre ésser, amb el planeta Terra, amb el nostre sistema de vida tan materialista i resultadista allunyat del que és l’humà, en la nostra convivència i tracte quotidià... Sentíem que això anava molt ràpid i que ens l’anàvem a pegar. I abans que s’hi arribés de veritat el món s’ha aturat perquè tu reflexionis sobre tu, perquè afrontis la teva existència i perquè tots reflexionem sobre què volem després d’aquesta catàstrofe.
La intel·ligència universal ens dóna l’oportunitat, la qual nosaltres hem demanat, d’ordenar i donar-li la direcció adequada a la humanitat, al planeta i a tu en la teva vida. L’oportunitat d’un nou món ja ha arribat. Ja està aquí. Ara només cal saber aprofitar-la. Depèn de nosaltres. Depèn de tu.

 

Comentaris: 1

Comentaris

Gran reflexió! Tan de bó aquesta crisi mundial remogut els fonaments de la humanitat i d’una vegada poguem arribar a ser allò que ens autoproclamem: homo SAPIENS

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic