Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Albert Mora

Albert Mora

Director Unicef Andorra

 

 

Missió i valors
Un dels reptes que tenim com a comitè és transmetre el missatge de tot allò que fem d’una manera entenedora per a tots i totes, i amb la meva incorporació com a director, fa just un mes, ha estat una de les meves prioritats.
Unicef és la principal organització internacional que treballa per promoure els drets de la infància i per canviar les condicions de vida de milions de nens i nenes. La seva tasca es basa en la Convenció sobre els Drets de l’Infant, el tractat de drets humans més ratificat del món.
El Comitè Nacional d’Andorra per Unicef es va constituir l’any 1994 com a organització no governamental, sense ànim de lucre, per donar suport als objectius i al mandat del Fons de les Nacions Unides per la Infància (Unicef).
Nosaltres som un dels 33 comitès nacionals que existeixen arreu del món i contribuïm amb la nostra feina diària a aquesta tasca. Aquesta feina té tres àrees concretes i ben definides. Per una banda treballem per conscienciar la societat andorrana sobre els problemes que afecten la infància, la d’Andorra i la de fora, mobilitzem recursos per finançar el projectes que es duen a terme a països en vies de desenvolupament (actualment contribuïm a tres projectes: Bhutan, Zàmbia i la República Centre Africana) i en situacions d’emergències donar resposta ràpida a les necessitats que puguin patir infants i famílies (com l’actual de pandèmia).
Tenir ben definida la nostra missió ens ajuda a planificar el nostre treball a llarg termini, a diferenciar-nos d’altres entitats del sector i a identificar els valors amb els quals volem que se’ns reconegui i que guien les accions que portem a terme. Els nostres valors fonamentals són l’atenció, el respecte, la integritat, la confiança i la rendició de comptes.
La missió i els valors que ens defineixen els compartim amb els socis, donants i empreses aliades que financen els nostres projectes i que són tan importants per seguir treballant. Ells i elles realitzen les seves contribucions voluntàriament i se sumen al suport que també rebem de les administracions públiques.
Tenim la sort de comptar amb socis i sòcies que fa més de vint anys que col·laboren amb Unicef Andorra. Amb aportacions petites o grans, però d’una fidelitat i compromís indestructible. Amb empreses i entitats que mitjançant convenis no només financen part dels nostres projectes a l’exterior, sinó que ens ajuden a difondre la missió d’Unicef a Andorra.
La gran diversitat de col·laboradors que tenim ens motiva a comunicar el nostre missatge de la manera més entenedora possible tenint com a fil conductor la nostra missió i els nostres valors.
Les xarxes socials, els articles en premsa, la nostra web, els esdeveniments que organitzem per recaptar diners, les accions de sensibilització que realitzem al país... són una eina de comunicació imprescindible per donar força, posicionament i empenta al nostre missatge.
També les persones, individualment o en grup, poden ajudar-nos en la promoció de la Convenció sobre els Drets de l’Infant expressant les seves preocupacions entorn del seu compliment. Tothom pot ser emissari de la nostra visió i contribuir a aconseguir que els drets de la infància es converteixin en principis ètics perdurables i en normes de conducta internacionals a la vegada que siguin considerats part integrant del progrés de la humanitat.
Per aquest motiu crec tan important recordar l’essència que ens defineix com a organització, que forma part del nostre Comitè, com és el treball diari del nostre voluntariat, junta directiva i equip tècnic, on destinem els nostres recursos i com es pot formar part d’aquest projecte al qual m’he incorporat fa poc, però on desitjo que s’hi sumin molts altres.

 

 

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic