Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Tribuna

Tribuna

 

 

No deixarem caure els ciutadans i les ciutadanes d’Andorra la Vella

Autor: Comitè local de Terceravia d'Andorra la Vella


Des del Comitè local de Terceravia d’Andorra la Vella volem expressar les nostres mostres de suport i solidaritat per la situació d’emergència sanitària que estem vivint. Davant aquesta situació, creiem que la gestió comunal és més important que mai, ja que des del nostre punt de vista hauria de ser la primera a intervenir per la proximitat que té amb el ciutadà, en col·laboració amb el Govern, en la resolució d’aquesta crisi generada per la pandèmia de la Covid-19.
Malgrat comprendre que és una crisi mundial imprevisible, la gestió des del Comú esdevé clau per a la reconducció de la situació des del punt de vista parroquial, a banda de les accions de Govern. Per aquest motiu, considerem que des de l’Administració comunal cal repensar quines són prioritats del mandat, ja que en aquests moments sols hi ha una prioritat: acabar amb la crisi sanitària i aturar el cop econòmic que ha causat aquesta.
En aquest escenari d’emergència sanitària, que derivarà en una crisi socioeconòmica, des del comitè local de Terceravia d’Andorra la Vella considerem que, d’una banda, s’haurien de descartar les inversions que no siguin urgents, sobretot totes aquelles relacionades amb l’embelliment, com poden ser la font de colors o l’arc lluminós. La decisió d’ajornar aquests projectes aniria amb sintonia amb les decisions adoptades de Govern.
D’una altra banda, creiem que cal desenvolupar un pla de gestió comunal basat en l’optimització de recursos, tant material com humà, així com afavorir la mobilitat dins l’Administració. Així mateix considerem que cal optimitzar els béns immobles propis i revisar els lloguers comunals per tal de  tenir els serveis en espais de propietat. Entre les propostes també creiem que caldria estudiar la possibilitat de mancomunar serveis tants socials, culturals, compres o d’altres, així com reforçar els canals de consulta i informació ciutadana per a derivar-los en les diverses casuístiques i necessitats arran de la crisi.
D’una altra banda, és necessària una rebaixa salarial dels càrrecs polítics i càrrecs de confiança, no simbòlica, i aturar de manera més contundent les contractacions externes, així com una modificació del pressupost comunal, redistribuint-lo en la prioritat actual vers els recursos socials. I recordar que, malgrat les situacions adverses, cal la projecció d’un model sostenible i que sigui capaç de poder tenir fons de reserva per tal d’afrontar qualsevol eventualitat.
Per tot això, des del Comitè de Terceravia d’Andorra la Vella creiem que ara és moment d’unitat, independent dels programes electorals que els electors i electores van subscriure el mes de desembre passat. Cal donar resposta a la realitat actual i deixar d’una banda les diferències polítiques per treballar tots plegats per fer front a aquesta realitat sobrevinguda. Així mateix, volem mostrar la nostra predisposició a col·laborar amb el Comú, malgrat no tenir representació al Consell de Comú i treballar plegats per Andorra la Vella i el nostre país, Andorra.

Comentaris: 1

Comentaris

Els plantejaments proactius són ara mateix els que mecessitem els ciutadans i ciutadanes d’Andorra. És el moment d’aportar i sumar, ser crítics però constructius, platejar alternatives i projectes de futur que generin confiança. Rebuig a la demagògia i a la propaganda partidistes.
Tot el meu suport a Terveravia, que des de la petitesa de la seva formació, ha sabut estar a l’alçada de les circumstàncies.
Raül Calvo

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic