Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Esther Vidal Mils

Esther Vidal Mils

Agrupament Encampadà

 

 

No a la taxa de tinença d’animals
Des d’Agrupament Encampadà, com a oposició política al Comú d’Encamp, la nostra filosofia de partit ha estat fins ara fer crítica constructiva donant sempre la nostra opinió en tots els temes que ens han fet extensius la majoria comunal fins al dia d’avui, ja siguin del nostre grat o no. 
Els animals no són necessàriament un luxe, per a molts col·lectius són una necessitat, per exemple aporten companyia a la gent gran (i no tan gran), per a altres són els ulls del seu amo, com els gossos pigall, a altres persones els aporta un benestar emocional i psicològic.
En diverses converses mantingudes durant les comissions d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura, hem fet saber la nostra opinió en aquest aspecte, tal com portàvem dins el nostre programa electoral, i volem que s’actualitzi i s’apliqui amb fermesa l’Ordinació d’inspecció i control de la tinença d’animals de companyia de l’any 2013 amb l’objectiu d’assegurar la convivència en les vies públiques i lluitar contra la manca de civisme als espais públics.
S’ha de fomentar la bona convivència  sensibilitzant els propietaris d’animals i incentivant-los a utilitzar l’ampolla i la bosseta, pel bé de la comunitat; i als incívics sancionar-los, tal com marca l’Ordinació. No estem d’acord amb el fet que paguin justos per pecadors.
No estem d’acord amb la taxa de tinença d’animals que es vol aplicar en altres parròquies, ja que és injusta i desproporcionada, i malauradament amb mesures com aquestes no s’afavoreix la cohesió social. De fet, amb aquesta nova mesura s’estarà abocant la gent a abandonar encara més els seus animals de companyia per la impossibilitat de mantenir-los, o simplement els ciutadans cívics que fins ara recollien correctament les defecacions dels seus animals, ara amenacen de deixar de fer-ho per la imposició d’aquesta nova taxa.
Ha estat encertada la decisió que han pres els cònsols del Comú d’Encamp de no aplicar aquesta taxa. Per part d’Agrupament Encampadà l’objectiu resideix en la reeducació dels incívics i no en el pagament d’una taxa global, esperem que aquesta decisió no es revoqui i que no s’apliqui cap taxa en un futur pròxim.

Comentaris: 1

Comentaris

Tot el mobiliari urbà es cremat per les pixades de gossos, tot el terra del centre vila es ple de rastres de merda de gossos; visca la taxa de tinença de gossos.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic